上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#12 --- <青蔥歲月續> [email protected] - 更新26/3 p.167

收藏  |  訂閱
3.0k  33.7k

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2017-3-5 08:06 PM 發表 查看引用來源
但無咁有效
事倍功半,感覺唔抵
你咁諗,飯後散步,好過飯後坐响度。反正飯後都做唔到劇烈運動。

引用:
原帖由 型爸 於 2017-3-5 02:34 PM 發表 查看引用來源
我覺得增加肌肉才是減肥的「王道」。肌肉增加,新陳代謝率增加,每日所需熱量自然會「入不敷支」。但跑步也有其好處-提升心肺功能。
明白,等我做多啲肌肉增強運動試下。

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2017-3-5 02:43 PM 發表 查看引用來源
相比LaLa Land,我更想睇Manchester by the sea.
另外一套,想睇但唔敢睇,Trainspotting 2,怕打爛廿年既金漆招牌
想睇就要去睇...

我試過好多次準備買飛先知落咗畫。我而家等睇Beauty and the Beast。妻子一定想睇。

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2017-3-5 09:22 PM 發表 查看引用來源

想睇就要去睇...

我試過好多次準備買飛先知落咗畫。我而家等睇Beauty and the Beast。妻子一定想睇。
我記得阿嫂係迪迪尼粉絲,師兄真有心。
我對Emma Watson 都有興趣,應該會好睇

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2017-3-5 09:45 PM 發表 查看引用來源
我記得阿嫂係迪迪尼粉絲,師兄真有心。
我對Emma Watson 都有興趣,應該會好睇
聽講Emma Watson 就是要做Belle 先唔演La La Land。

其實Emma Watson唔算好靚,不過我覺得佢做Belle會吸引。

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2017-3-5 06:26 PM 發表 查看引用來源

嘩,32落去22!好勁呀!
又,心跳Max 70做運動我成日做喎
我近乎每晚散步一個鐘架
更定,係26落返22

引用:
原帖由 型爸 於 2017-3-5 11:22 PM 發表 查看引用來源

更定,係26落返22
都好厲害!
我岩岩試完心跳max 70消脂跑,心跳都係略略高咗,唯有拉長個時間

引用:
原帖由 型爸 於 2017-3-5 06:01 PM 發表 查看引用來源

最大心率:220-age
最有效燒脂個range大約在最大心率既70%

E.g. 當我30歲(記住係當)
我既最大心率係220-30,即係每分鐘跳190下。
而對於我最有效燒脂既心率係190乘70%,即係每分鐘跳133下。
所以如果我想消 ...
如我都係呢個心率但我跑時每分鐘跳162會不會已太高,呢個係我跑800米時尋日試出。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2017-3-6 09:18 AM 發表 查看引用來源

如我都係呢個心率但我跑時每分鐘跳162會不會已太高,呢個係我跑800米時尋日試出。
http://m.xuite.net/blog/charles640604/blog/232646550

引用:
原帖由 dragonbone 於 2017-3-6 09:18 AM 發表 查看引用來源

太高啦,同埋跑800,之後完?無再跑?

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆