上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#12 --- <青蔥歲月續> [email protected] - 更新26/3 p.167

收藏  |  訂閱
3.0k  33.7k

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2017-3-5 01:11 PM 發表 查看引用來源

最近睇La La Land,就冇咁有共鳴...
LaLa land 始終未的起心肝去睇

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2017-3-5 01:49 PM 發表 查看引用來源
LaLa land 始終未的起心肝去睇
好快就落畫。

故事實在寫實。沒有神奇的經歷,也沒有振動心弦的愛情。不過我也有朋友看完非常有共鳴。

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2017-3-5 01:02 PM 發表 查看引用來源

唔該師兄。心肺耐力,是我不喜歡跑步的原因。
我覺得增加肌肉才是減肥的「王道」。肌肉增加,新陳代謝率增加,每日所需熱量自然會「入不敷支」。但跑步也有其好處-提升心肺功能。

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2017-3-5 02:01 PM 發表 查看引用來源

好快就落畫。

故事實在寫實。沒有神奇的經歷,也沒有振動心弦的愛情。不過我也有朋友看完非常有共鳴。
相比LaLa Land,我更想睇Manchester by the sea.
另外一套,想睇但唔敢睇,Trainspotting 2,怕打爛廿年既金漆招牌

引用:
原帖由 型爸 於 2017-3-5 02:34 PM 發表 查看引用來源

我覺得增加肌肉才是減肥的「王道」。肌肉增加,新陳代謝率增加,每日所需熱量自然會「入不敷支」。但跑步也有其好處-提升心肺功能。
我既脂肪比例好似無咩點下降,so sad

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2017-3-5 02:44 PM 發表 查看引用來源

女仔有些肉,好d架

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2017-3-5 02:44 PM 發表 查看引用來源

女仔有些肉,好d架

引用:

https://www.>><</bea ... ning-to-lose-weight

重點:要減一定要跑得慢。我既慢未必等於你既慢。fix在心率max 70%就岩。若果你有帶錶,好好利用。

堅有用,師兄跑得快嗎平時?定平常心跑呢?

引用:
原帖由 型爸 於 2017-3-5 05:00 PM 發表 查看引用來源

https://www.>>
心率70%係點架?

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆