上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#12 --- <青蔥歲月續> [email protected] - 更新26/3 p.167

收藏  |  訂閱
3.0k  33.3k

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2017-2-28 02:20 PM 發表 查看引用來源

都係嘅。不過我地朋友唔多,一個月食一兩次飯,仲有時來我們家作客,所以不是大數。
我比較鍾意去朋友屋企食下飲下傾下
好過係出面!太趕喇

引用:
原帖由 GiveUpme 於 2017-2-28 01:03 PM 發表 查看引用來源
數字師兄,你家有個好老婆,懂得精打細算,持家有道。我同老公就家住小屋,都係餐揾餐食餐餐清。
大家開開心心過日子就好。

引用:
原帖由 GiveUpme 於 2017-2-28 01:22 PM 發表 查看引用來源
即係食飯,shopping 都有專用信用卡?
其實用同一張,方便儲分。而家有啲卡好貼心,會加埋啲細項响月結單。不過自己加都唔多功夫。

引用:
原帖由 doubling 於 2017-2-28 02:26 PM 發表 查看引用來源
我比較鍾意去朋友屋企食下飲下傾下
好過係出面!太趕喇
係啊。食得輕鬆啲,又冇出面食咁貴。

引用:
原帖由 doubling 於 2017-2-28 02:24 PM 發表 查看引用來源

咁....你會望見佢失望個樣...唯有同佢講出年爸爸一定幫你拎返第一!不過我相信你又唔會比由第一變第7既...
既然上次親子帶隊比阿囡既同學讚,你更加要保持形象,務求做到xxx個爸爸好叻好勁㗎!佢識好多野仲有呀佢 ...
Dragon師兄,你下次晨操嗰陣記低段速,啊唔係,係練跑嗰陣先啱。

負磅都贏,贏質素。好快就升上第一班… 哈哈。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2017-2-28 11:14 AM 發表 查看引用來源

其實1000應唔難,我早前睇馬拉虫,有10公里,正心思思之際,就有人因為跑而"走"了.果時我諗,健康既運動,其實都可以致命.我就唔敢逞強了.而跑1000,唔係快,我估師兄都可以試下.
家長日,D人妻都靚靚出場.我估陸運會或水 ...
以前我體格強健時好想跑渣打,但可惜當時工作繁忙抽不到時間,到現在有點時間,又已覺得自己年老力衰,所以做人做事都好講timing,現在偷食都會怕發生馬上風啊!wakaka...

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2017-2-28 11:06 AM 發表 查看引用來源

你真係每個月交某個數既家用俾妻子架?
我都係啊!

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2017-2-28 11:19 AM 發表 查看引用來源

嘻嘻,係啊! 不過冇仔女啲錢好使好多。
我就快都可以,如果佢哋有良心,條負數還會變正數啊!哈哈!

引用:
原帖由 dragonbone 於 2017-2-28 11:23 AM 發表 查看引用來源

師兄,唔該黎緊每日都post食咩好喎.你太太同你慳到錢真係好好架.
個家既經濟,好老土講,點控制收入同支出好緊要,而收入往往都好難大上大落,而你太太可以令支出減少,好堅.
對對對,等我哋都學下嘢!嘻嘻!

引用:
原帖由 sam7211 於 2017-2-28 02:38 PM 發表 查看引用來源
我就快都可以,如果佢哋有良心,條負數還會變正數啊!哈哈!
哈哈,Sam師兄先希望變0,咁自己啲錢就易啲計劃。

希望希望!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆