上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#12 --- <青蔥歲月續> [email protected] - 更新26/3 p.167

收藏  |  訂閱
3.0k  33.2k

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2017-2-28 11:53 AM 發表 查看引用來源

是啊,兩個人出街食少啲,就即刻慳好多。
同朋友一齊係慳唔到⋯仲會洗左好多呢

引用:
原帖由 doubling 於 2017-2-28 11:55 AM 發表 查看引用來源
講得岩呀!特別係d 爸爸,佢地係豁左條老命去跑⋯
好彩唔係好似跑馬拉松會心臟病發…

引用:
原帖由 doubling 於 2017-2-28 11:59 AM 發表 查看引用來源

同朋友一齊係慳唔到⋯仲會洗左好多呢
而家約左人食飯果日就係洗得最多既時間

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2017-2-28 12:00 PM 發表 查看引用來源

好彩唔係好似跑馬拉松會心臟病發…
爸爸又想係自己既仔女同佢地既同學面前威
D仔女又想比同學仔知道爸爸有幾勁
所以壓力之下⋯點都會狂跑

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2017-2-28 12:00 PM 發表 查看引用來源

而家約左人食飯果日就係洗得最多既時間
係⋯要減少下至得

引用:
原帖由 doubling 於 2017-2-28 12:05 PM 發表 查看引用來源

爸爸又想係自己既仔女同佢地既同學面前威
D仔女又想比同學仔知道爸爸有幾勁
所以壓力之下⋯點都會狂跑
係,你都講得啱,都好有可能出現呢個情況呢.
講真,我都唔想令我女兒失望.
睇緊要check下跑1000同400米要幾多時間先.......HAHA

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2017-2-28 10:59 AM 發表 查看引用來源

超級勁! 唔知講過你知未,我早年搵錢少而家一半,不過我從來都沒有聽過她說唔夠錢使。
數字師兄,你家有個好老婆,懂得精打細算,持家有道。我同老公就家住小屋,都係餐揾餐食餐餐清。

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2017-2-28 11:08 AM 發表 查看引用來源

仲要數字兄唔覺啲飯餸差左!呢下厲害呀
咩係囉!仲要師兄話呢排發現已經食大咗條數

引用:
原帖由 dragonbone 於 2017-2-28 11:14 AM 發表 查看引用來源

其實1000應唔難,我早前睇馬拉虫,有10公里,正心思思之際,就有人因為跑而"走"了.果時我諗,健康既運動,其實都可以致命.我就唔敢逞強了.而跑1000,唔係快,我估師兄都可以試下.
家長日,D人妻都靚靚出場.我估陸運會或水 ...
師兄果然醒目,學校需要家長幫忙同小朋友換衫,嚟~~嚟~~嚟,一個一個輪住。哎喲~~~攪錯添!師兄話,人妻們,一個一個輪住,等我幫你哋除衫呀~~~

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2017-2-28 11:39 AM 發表 查看引用來源

好似冇講你知,我從來冇俾家用的。

食的budget有出外食的信用咭,超級市場信用咭數。街市條數通常佢出…
即係食飯,shopping 都有專用信用卡?

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆