上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#12 --- <青蔥歲月續> [email protected] - 更新26/3 p.167

收藏  |  訂閱
3.0k  33.2k

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2017-2-28 10:43 AM 發表 查看引用來源

Dragon師兄跑開,400或1000應該不是問題。是特訓女兒吧。

我好像從來沒有試過一口氣跑過1000,400都好少… 哈哈。
其實小一邊有可能跑到1000
我記得我中學跑800都跑到隻狗咁><
第二日會肌肉痛呀陰功

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2017-2-28 10:59 AM 發表 查看引用來源

超級勁! 唔知講過你知未,我早年搵錢少而家一半,不過我從來都沒有聽過她說唔夠錢使。
佢應該開講座分享下心得⋯
你有位賢內助啦

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2017-2-28 10:59 AM 發表 查看引用來源

超級勁! 唔知講過你知未,我早年搵錢少而家一半,不過我從來都沒有聽過她說唔夠錢使。
你真係每個月交某個數既家用俾妻子架?

引用:
原帖由 doubling 於 2017-2-28 11:06 AM 發表 查看引用來源

你有位賢內助啦
仲要數字兄唔覺啲飯餸差左!呢下厲害呀

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2017-2-28 10:43 AM 發表 查看引用來源

Dragon師兄跑開,400或1000應該不是問題。是特訓女兒吧。

我好像從來沒有試過一口氣跑過1000,400都好少… 哈哈。
其實1000應唔難,我早前睇馬拉虫,有10公里,正心思思之際,就有人因為跑而"走"了.果時我諗,健康既運動,其實都可以致命.我就唔敢逞強了.而跑1000,唔係快,我估師兄都可以試下.
家長日,D人妻都靚靚出場.我估陸運會或水運會,可能可以見到今季最新既跑衫同泳裝喎,HAHA......
噢,到時有家長義工招募喎,唔知係唔係幫手著衫呢??

引用:
原帖由 joseph1203 於 2017-2-28 11:04 AM 發表 查看引用來源
數字兄真係娶到個好老婆啊!!
嘻嘻,係啊! 不過冇仔女啲錢好使好多。

引用:

師兄,唔該黎緊每日都post食咩好喎.你太太同你慳到錢真係好好架.
個家既經濟,好老土講,點控制收入同支出好緊要,而收入往往都好難大上大落,而你太太可以令支出減少,好堅.

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2017-2-28 11:04 AM 發表 查看引用來源

你無得走架啦,爸爸,跑啦!
跑呢D其實會尷尬,一陣唔知到時氣氛係人人都hea跑,定個個都好pro咁起跑.

引用:
原帖由 dragonbone 於 2017-2-28 11:27 AM 發表 查看引用來源

跑呢D其實會尷尬,一陣唔知到時氣氛係人人都hea跑,定個個都好pro咁起跑.
以而家咁多怪獸家長既情況,樣樣都谷盡d小朋友黎講,我唔覺得親子跑時佢地會hea跑
而家小朋友「唔輸得」源自佢地父母有好強要贏既思想,你見bb相比賽都要去淘寶買like就知

引用:
原帖由 doubling 於 2017-2-28 11:06 AM 發表 查看引用來源
你有位賢內助啦
哈哈,嗰日佢好開心話响貴價超級市場買到二折雞脾…

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆