上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#12 --- <青蔥歲月續> [email protected] - 更新26/3 p.167

收藏  |  訂閱
3.0k  33.2k

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2017-2-28 09:42 AM 發表 查看引用來源

哈哈,我屋企冇裝修,牆上面是妻子的作品。七百尺有多過一半做廳。試過二十人開兩檯打邊爐。
師兄屋企真係好大喎!開party就正

引用:
原帖由 doubling 於 2017-2-28 09:58 AM 發表 查看引用來源
因為你都唔駛窮風流
講真,錢越多就做到越多事,選擇就越多。

其實,我地可以夠又可以唔夠。早兩個月我計下數,原來食飯嗰條數大咗,我就問妻子儲少啲錢定減食飯budget二成,佢就話交給她,結果今個月是早兩個月的六成…她說希望用得其所。 她實在厲害。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2017-2-28 10:23 AM 發表 查看引用來源
我估,真係估,400或1000都應該打個discount大人同小朋友share黎跑既.
我女又再問我多一次,如果黎真,我真係要追行特訓.
Dragon師兄跑開,400或1000應該不是問題。是特訓女兒吧。

我好像從來沒有試過一口氣跑過1000,400都好少… 哈哈。

引用:
原帖由 GiveUpme 於 2017-2-28 10:31 AM 發表 查看引用來源
師兄屋企真係好大喎!開party就正
哈哈,就係想環境好啲先住村屋。同樣租,我諗市區住細一半,成間屋大約我個廳咁大。

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2017-2-28 10:39 AM 發表 查看引用來源

其實,我地可以夠又可以唔夠。早兩個月我計下數,原來食飯嗰條數大咗,我就問妻子儲少啲錢定減食飯budget二成,佢就話交給她,結果今個月是早兩個月 ...
真係好厲害

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2017-2-28 10:39 AM 發表 查看引用來源

其實,我地可以夠又可以唔夠。早兩個月我計下數,原來食飯嗰條數大咗,我就問妻子儲少啲錢定減食飯budget二成,佢就話交給她,結果今個月是早兩個月 ...
真係好厲害

引用:
原帖由 doubling 於 2017-2-28 10:49 AM 發表 查看引用來源
真係好厲害
超級勁! 唔知講過你知未,我早年搵錢少而家一半,不過我從來都沒有聽過她說唔夠錢使。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2017-2-28 10:23 AM 發表 查看引用來源

我估,真係估,400或1000都應該打個discount大人同小朋友share黎跑既.
其實你女兒都想參加?

引用:

你無得走架啦,爸爸,跑啦!

引用:

數字兄真係娶到個好老婆啊!!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆