上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#12 --- <青蔥歲月續> [email protected] - 更新26/3 p.167

收藏  |  訂閱
3.0k  35.0k

引用:
原帖由 sam7211 於 2017-3-13 05:27 PM 發表 查看引用來源

做父母要在兒女小時候好好珍惜相處的時光,光陰一去不復返,轉眼間,佢便學會逃離父母的爪牙,而父母也要學懂放下、信任、關顧和循循引領,兒女學習成長,父母也要同步學習和成長中的兒女怎樣相處和取得平衡。
係,所以我心底好珍惜夜晚佢地瞓前既傾心事時間.
講講學校既野,傾下佢最近有咩事令佢開心同唔開心.
傾完,就瞓教.呢種時光,我心底其實好珍惜,因為佢已經自己好多都懂照顧自己,要和他們一起成長,我實在更要充實自己.

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2017-3-13 09:04 PM 發表 查看引用來源

哈哈,所以參加陸運會是很好的回憶。我覺得你女兒大個未必記得這八百米,Dragon師兄就一定印象深刻。哈哈...加油!
我?一定啦,我都未試過一早起身跑步.
佢尋日問我,點解要練跑?
我:我唔想包尾嘛,HAHA.....
女:點解會包尾既?
我:慢就會架啦,跑步唔係爸爸擅長既運動嘛.
女:咁你擅長D咩呀?
我:...... (我諗左2秒,正要開口之際)
太太: 係喎,識你咁耐,究竟你擅長D咩啊?講黎聽呀喂.
我:我.........頂(呢句心諗既)

型爸師兄.得閒望下.
我今早跑左約3,4KM.
800米第一次4:30
第二次轉左平路3:54
第三次返多人既公園,就4:07
但心跳就高了,159,係唔係太高呢?
今早落雨,大家記得帶遮啊.

各位型人爸索人媽,白色情人節快樂啊^^
不過今日應該無乜人會慶祝下嘛
Hahaha

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2017-3-13 09:07 PM 發表 查看引用來源

我諗,Sam師兄同女兒男朋友有冇偈傾?
咪當自己仔和朋友一樣,咩都會講下,但佢當然表現得會較被動啦!

引用:
原帖由 joseph1203 於 2017-3-14 10:31 AM 發表 查看引用來源
各位型人爸索人媽,白色情人節快樂啊^^
不過今日應該無乜人會慶祝下嘛
Hahaha
本身情人節都無慶祝,更何況白色情人節
今晚仲要一個人食

引用:
原帖由 joseph1203 於 2017-3-13 09:28 PM 發表 查看引用來源

Haha
你有6舊呀
不過應該連埋左一齊jar ma~~xdd
你點會知呢?你咁講,好易穿崩啊!
Wakaka...

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2017-3-14 12:21 AM 發表 查看引用來源

哈,我諗緊,Sam師兄後生見到六舊腹肌嗰陣,會唔有好多女仔望?
其實我從來無六粒,後生一次過食六粒朱古力就有。XDDD

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2017-3-14 10:37 AM 發表

今晚仲要一個人食
一個人食咩呀:smile_40:

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2017-3-14 10:37 AM 發表

今晚仲要一個人食
一個人食咩呀:smile_40:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆