上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#12 --- <青蔥歲月續> [email protected] - 更新26/3 p.167

收藏  |  訂閱
3.0k  35.0k

引用:
原帖由 dragonbone 於 2017-3-13 03:44 PM 發表 查看引用來源
唔返工而照顧小朋友,我覺得係一件非常難得既事.
在我而言,而家小朋友返學了,我就請褓姆照顧.我同太太放工就陪小朋友玩同讀書.
星期六日同佢地玩,係可以完全無晒私人時間.當然,我亦好珍惜呢段日子.
最近見大女已自 ...
做父母要在兒女小時候好好珍惜相處的時光,光陰一去不復返,轉眼間,佢便學會逃離父母的爪牙,而父母也要學懂放下、信任、關顧和循循引領,兒女學習成長,父母也要同步學習和成長中的兒女怎樣相處和取得平衡。

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2017-3-13 11:53 AM 發表 查看引用來源

師兄佢搵到錢妻子就可以淨返part time
好幸福!
妳都好幸福呀

引用:
原帖由 degree06 於 2017-3-13 07:27 PM 發表 查看引用來源

妳都好幸福呀
我想再幸福啲啊!

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2017-3-13 08:38 PM 發表 查看引用來源
我想再幸福啲啊!
哈哈,想加多啲乜嘢呢?

引用:
原帖由 vanvannesasa 於 2017-3-13 03:28 PM 發表 查看引用來源
做媽媽一定好想每刻都可以陪伴仔女,但可否實行都受好多因素影響。
我都明白,現實有很多因素。盡力做到最好吧。

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2017-3-13 08:38 PM 發表 查看引用來源

我想再幸福啲啊!
妳得架,只要妳想,妳真係想

引用:
原帖由 dragonbone 於 2017-3-13 03:44 PM 發表 查看引用來源
唔返工而照顧小朋友,我覺得係一件非常難得既事.
在我而言,而家小朋友返學了,我就請褓姆照顧.我同太太放工就陪小朋友玩同讀書.
星期六日同佢地玩,係可以完全無晒私人時間.當然,我亦好珍惜呢段日子.
最近見大女已自 ...
哈哈,所以參加陸運會是很好的回憶。我覺得你女兒大個未必記得這八百米,Dragon師兄就一定印象深刻。哈哈...加油!

引用:
原帖由 sam7211 於 2017-3-13 05:27 PM 發表 查看引用來源
做父母要在兒女小時候好好珍惜相處的時光,光陰一去不復返,轉眼間,佢便學會逃離父母的爪牙,而父母也要學懂放下、信任、關顧和循循引領,兒女學習成長,父母也要同步學習和成長中的兒女怎樣相處和取得平衡。
我諗,Sam師兄同女兒男朋友有冇偈傾?

引用:
原帖由 sam7211 於 2017-3-13 03:38 PM 發表 查看引用來源

如果我有兩塊胸肌六舊腹肌,我赤身露體行街啊!哈哈!
Haha
你有6舊呀
不過應該連埋左一齊jar ma~~xdd

引用:
原帖由 joseph1203 於 2017-3-13 09:28 PM 發表 查看引用來源
Haha
你有6舊呀
不過應該連埋左一齊jar ma~~xdd
哈,我諗緊,Sam師兄後生見到六舊腹肌嗰陣,會唔有好多女仔望?

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆