上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#12 --- <青蔥歲月續> [email protected] - 更新26/3 p.167

收藏  |  訂閱
3.0k  35.0k

引用:
原帖由 GiveUpme 於 2017-3-13 12:55 PM 發表 查看引用來源

J師姐你就好啦,可以瞓到咁晏,我呢啲老人家,就算唔洗返工,都係七點幾自動起床。
7點幾?
我應該身都未轉啊
Wahahaha

今日熱到可以著短就@@

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2017-3-13 12:33 PM 發表 查看引用來源

因為妻子喜歡在家多過全職返工,所以一可以計掂數佢就轉。
我都好喜歡係屋企架,第一代宅女我一定當之無愧

引用:
原帖由 vanvannesasa 於 2017-3-13 12:39 PM 發表 查看引用來源
師兄太太真有福氣!
但整天在家不會悶嗎?你地有小朋友嗎?
我地沒有小朋友,所以使費低啲。

佢有好多嘢做,除了要用些時間準備part time,仲有學結他,溜冰,國畫,書法... 又話想學西洋書法但沒找到時間練習... 哈哈。

引用:
原帖由 joseph1203 於 2017-3-13 01:05 PM 發表 查看引用來源
計得掂數,仲幸福
羨慕死tim
你計下,話唔定其實相差不遠... 我地都係近幾年先計得掂。

引用:
原帖由 vanvannesasa 於 2017-3-13 12:42 PM 發表 查看引用來源
我諗最快都要退休先,我條事業線(掌紋嗰條呀)好長,有排挨
哈哈,我相信你都幾享受返工。我都幾享受返工。

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2017-3-13 01:10 PM 發表 查看引用來源
我都好喜歡係屋企架,第一代宅女我一定當之無愧
我諗一個人在家會很輕鬆。我就不可以太空閒,但又想有某些時候只一個人。哈哈,要求多多。

引用:
原帖由 joseph1203 於 2017-3-13 01:07 PM 發表 查看引用來源
今日熱到可以著短就@@
不過仲未見到很多短裙加美腿... 哈哈。

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2017-3-13 01:32 PM 發表 查看引用來源

我地沒有小朋友,所以使費低啲。

佢有好多嘢做,除了要用些時間準備part time,仲有學結他,溜冰,國畫,書法... 又話想學西洋書法但沒找到時間練習... 哈哈。
咁多嗜好又真係唔會悶喎

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2017-3-13 01:35 PM 發表 查看引用來源

哈哈,我相信你都幾享受返工。我都幾享受返工。
我呢d勞碌命,唔返工會周身唔聚財咁,但都曾經因為想自己湊小朋友而諗過唔返工,但最後衡量過都係繼續做,只係轉左份無咁忙的工。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆