上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#12 --- <青蔥歲月續> [email protected] - 更新26/3 p.167

收藏  |  訂閱
3.0k  34.8k

引用:
原帖由 GiveUpme 於 2017-3-11 04:24 PM 發表 查看引用來源

似乎跑步先會瘦咁嘅 :smile_41:
Dragon話要練跑炸嘛

引用:
原帖由 dragonbone 於 2017-3-11 04:33 PM 發表 查看引用來源

唔係,只要做愛做既運動而又令大家出汗就有機會瘦,一字記之曰,夠耐:smile_34::smile_34:
唔夠咩?唔緊要,黎多劑就得嘞:smile_34::smile_34:
我意思做2sets啊.
我聽到大家講跑步會fit 會瘦,已身邊都有啲瘦咗嘅同事,佢地都係有跑步,所以先以為係必要添!不過dragon師兄你講只要做運動時出汗就會有用,咁我想問有啲咩運動都可以㗎!教教小妹,可以嗎?

引用:
原帖由 型爸 於 2017-3-11 04:52 PM 發表 查看引用來源

Dragon話要練跑炸嘛
咁型爸師兄,有咩運動可以啱我呢啲成日都收夜,星期六都要返工嘅師奶做㗎!唔好咁高難度喎,老人家骨頭硬呀!

慢完返黎,HR zone 2, avg pacing 10:xx
慢到想死,唯一好處係可以「跑」好耐。跑到我個playlist 既歌都播晒:smile_30:

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2017-3-11 05:24 PM 發表 查看引用來源
慢完返黎,HR zone 2, avg pacing 10:xx
慢到想死,唯一好處係可以「跑」好耐。跑到我個playlist 既歌都播晒:smile_30:
咁咪可以一個星期做百五分鐘?

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2017-3-11 05:53 PM 發表 查看引用來源

咁咪可以一個星期做百五分鐘?
Garmin個intense minutes 150分鐘?
我做足有突架

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2017-3-11 05:57 PM 發表 查看引用來源

Garmin個intense minutes 150分鐘?
我做足有突架
真係佩服師姐嘅恆心,每日都去做運動

引用:
原帖由 GiveUpme 於 2017-3-11 05:11 PM 發表 查看引用來源

咁型爸師兄,有咩運動可以啱我呢啲成日都收夜,星期六都要返工嘅師奶做㗎!唔好咁高難度喎,老人家骨頭硬呀!
Give師姐,任何運動都可以,只要你有心。小弟我選擇跑步,星期一至五朝8晚7返寫字樓,回家照顧小朋友到晚上11點,有時兩個小朋友生病無得訓,星期六日全日小朋友清醒既時間我都係在做爸爸既工作,帶出帶入食飯沖涼換片陪玩興趣班做功課。點解我仲有時間跑步做運動?就係因為我凌晨趁老婆仔女仍然在睡夢中就碌落街跑仲可以買埋早餐俾屋企人食,趁每一個空檔做十零廿下掌上壓卷腹,午飯時間到公園做幾十下引體上升。

其實做運動不是那麼難,就好似抽一個小空檔上來留言咁容易,爭在你做定唔做。返得夜,星期六返工,骨頭硬,變成左好多人唔願郁既籍口。

引用:
原帖由 型爸 於 2017-3-11 07:14 PM 發表 查看引用來源

Give師姐,任何運動都可以,只要你有心。小弟我選擇跑步,星期一至五朝8晚7返寫字樓,回家照顧小朋友到晚上11點,有時兩個小朋友生病無得訓,星期六日全日小朋友清醒既時間我都係在做爸爸既工作,帶出帶入食飯沖涼 ...
師兄好利害,生活咁忙都仍然堅持日日跑步。

引用:
原帖由 GiveUpme 於 2017-3-11 05:11 PM 發表 查看引用來源
Give師姐 可以由沖涼前抽幾分鐘開始。

我就跟個app做,我之前冇乜運動都跟到,由每天幾分鐘開始。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆