上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#12 --- <青蔥歲月續> [email protected] - 更新26/3 p.167

收藏  |  訂閱
3.0k  34.8k

引用:
原帖由 dragonbone 於 2017-3-10 07:00 PM 發表 查看引用來源
孔劉,講真,我有睇佢,分別最有印象係2套電影,嫌疑犯同埋屍殺列車.
如果各位師妹睇嫌疑犯,未必會鐘意呢個人,因為佢都實在有點兒......樣衰.
而屍殺就唔使講啦,西裝骨骨高大睇得.
咁點解2套我都鐘意呢?佢係嫌疑犯呢套 ...
師兄,你諗到咁周詳既⋯
不過都要讚下你

今日真係超忙,宜家先準備收工,點知一上嚟就已經飛過十幾頁,真係追都追唔切:')
仲見到你哋吹得好開心添,睇到都忍唔住笑。

引用:
原帖由 GiveUpme 於 2017-3-10 11:05 PM 發表 查看引用來源
今日真係超忙,宜家先準備收工,點知一上嚟就已經飛過十幾頁,真係追都追唔切:')
仲見到你哋吹得好開心添,睇到都忍唔住笑。
Give 師姐週末愉快。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2017-3-10 11:59 AM 發表 查看引用來源

HAHA,師妹妳入黎呢度就啱,我地呢度個個都好man架.
我地幾個師兄仲成個滴住黎米奇老餅咁添.
型爸就似米奇啦,因為佢周身都有老鼠仔嘛.
Sam師兄似Donald啦,因為鴨咁多女仔鐘意嘛.
數字兄就似狗啦,嗱 ...
Dragon師兄攪笑到咁
其他師兄邊夠你黎呀。。。
呢度d師姐俾你溝晒啦
係,我又暈啦
唔知dragon兄可唔可以扶一扶我
仲要直接扶埋我上床

引用:
原帖由 sam7211 於 2017-3-10 08:03 PM 發表 查看引用來源

其實作為人父,就算當時幾火爆都好,作為父親和老公,都應該克制自己情緒,就算低聲下氣都好,先帶妻兒逃離險地,方為有責任的男人。好打?有九條命嗎?就算你有,咁妻女們呢?學武功幾好打都好,請不如學好高智慧 ...
師兄講得好啱,我識一d當時練拳既師兄,真係會以為自己好好打。我後黎識既師傅,除左功夫,更有灌輸武德,更會講實際情況。動手既大多都係逞一時之勇之輩,一件事發生前盡可能應該以安全排第一。所以如果好似電影咁發生事時,唔走就有鬼。但同樣,戲中有一幕講男主角要去車廂中救女兒,咁就唯有頂硬上了。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2017-3-10 11:17 AM 發表 查看引用來源

HAHA,唔使,我轉得嘞.師兄你轉大光圈再影得嘞,HAHA......

師兄,想問下,如果我聽日再跑.
跑1600平常均速好,
定200快,200慢好,
定再點好呢?
1600係因為我跑800米,如果有好建議請糾正.
Dragon兄,小弟今日先跑為敬。

Distance: 10.3k
Time: 58mins
Avg pacing: 5:2x mins/km
HR Avg: 16x per min
Calories:8xx kCal

等你報告 加油!

引用:
原帖由 joseph1203 於 2017-3-11 12:11 AM 發表 查看引用來源
Dragon師兄攪笑到咁
其他師兄邊夠你黎呀。。。
呢度d師姐俾你溝晒啦
係,我又暈啦
唔知dragon兄可唔可以扶一扶我
仲要直接扶埋我上床
哈,師妹咁易暈,做番多啲運動好喎...

引用:
原帖由 型爸 於 2017-3-11 08:07 AM 發表 查看引用來源

等你報告 加油!
我見落緊雨,個地濕住去跑係咪會跑慢啲呢?

引用:
原帖由 型爸 於 2017-3-11 08:07 AM 發表 查看引用來源

等你報告 加油!
型爸加油啊!

引用:
原帖由 dragonbone 於 2017-3-11 12:11 AM 發表 查看引用來源

師兄講得好啱,我識一d當時練拳既師兄,真係會以為自己好好打。我後黎識既師傅,除左功夫,更有灌輸武德,更會講實際情況。動手既大多都係逞一時之勇之輩,一件事發生前盡可能應該以安全排第一。所以如果好 ...
其實我以前份人好燥,曾經犯過同樣錯誤,俾我大姨鬧到我反艇,說我唔顧自己,都要顧及妻兒的安全啊!哈哈!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆