上一頁下一頁
發新話題

原本係乖乖女...UPDATE請見內文

收藏  |  訂閱
708  152.0k

出房落樓,Phil係到飲緊咖啡。佢話尋晚我訓左係疏化,到12點都叫我唔醒,所以扶我上去房訓。
佢之後問我想唔想短時間係佢公司同屋企幫下手。因為佢好早已經同左公司職員講,等員工多d時間搵工,所以而家只得佢一個,但公司仲有d手尾要做,屋企d野都要安排,所以想搵人幫下佢,但只係短時間,難搵人,而且又未必信得過,所以就問我。
我:我唔識架喎,又未做過。
Phil:其實主要都係幫我做下聯絡paperwork,提下我既日程。我問左Alice(佢太太),佢都同意,睇妳啦。
我:預先報定案呀?
Phil:What?(報案依類廣東話佢唔明點解)
我:Alice係咪要我睇實你呢?
Phil:哈哈。。。妳而家咁得閒,有野做下都好呀。
佢好似係指我尋晚同佢講過既經歷,又都合理既,咁我就應承左,當時無諗到日後我會監守自盜。。。
因為個時term break唔使返學,所以好得閒,第二日就開始左有d似佢私人助理咁既工作。其實又唔係太繁重,一d同公事有關既我真係幫佢唔到,都係佢自己pick up番。不過當佢專注係工作上,就會忘記好多其他琑事。
不過因為業務都就完,所以工作唔係太多,完左工作後好多時佢都會同我食飯,佢就成日都請我去d靚餐廳。有一日我講你請我食貴野,我請你食d街邊野啦。記得有晚同佢街邊食燒賣魚蛋,佢話從來未食過,原來好好食。
隨住接觸時間多左,佢都知道多左好多我既事,佢從來都無批評我之前既經歷,只係聽同表示理解。我同佢既關係,慢慢拉近左好多。
有一日做完野,我同佢講叫佢唔好揸車,我帶佢坐巴士地鐵掃街,佢聽到又去掃街,好開心。
地鐵入面好多人好逼,佢係第一次親身體驗,逼逼下我同佢已經貼住。佢見我後面成日比人撞就同我換一換位,我企左係角落,佢企我前面擋住。
Phil:妳平時返工放工都係咁樣逼?
我:有時啦,地鐵係咁架啦。(成個林鄭咁,好彩佢識用八達通)
有個站又有人逼上落車,令佢唔止貼住,而係壓住我。當日我著背心牛仔褲,佢壓住我胸前,波波比佢壓住。
Phil:sorry
我都有d尷尬,所以講下笑:that's ok. Enjoy this mtr trip?
Phil佢笑得好開心:amazing.

引用:
原帖由 Karen_1988 於 2017-3-21 04:23 PM 發表 查看引用來源
出房落樓,Phil係到飲緊咖啡。佢話尋晚我訓左係疏化,到12點都叫我唔醒,所以扶我上去房訓。
佢之後問我想唔想短時間係佢公司同屋企幫下手。因為佢好早已經同左公司職員講,等員工多d時間搵工,所以而家只得佢一個, ...
好想同妳迫下:smile_47:

引用:
原帖由 Karen_1988 於 2017-3-21 04:23 PM 發表 查看引用來源
佢之後問我想唔想短時間係佢公司同屋企幫下手。因為佢好早已經同左公司職員講,等員工多d時間搵工,所以而家只得佢一個, ...
Haha 原來係你忍唔住監守自盜,曳曳啦你

引用:
Enjoy this mtr trip?

壓得好過癮啊 :smile_30:

引用:
迫地鐵有時都係一件樂事😂

引用:
原帖由 Playplayplay119 於 2017-3-21 04:48 PM 發表 查看引用來源

樂鬼,逼到死呀。

引用:
原帖由 Playplayplay119 於 2017-3-21 04:48 PM 發表 查看引用來源

樂鬼,逼到死呀。

阿phil係香港生活咗幾多年呀1

引用:
原帖由 烚熟仔 於 2017-3-21 05:47 PM 發表 查看引用來源
阿phil係香港生活咗幾多年呀1
佢係斷斷續續係香港。
香港讀小學,之後又返英國咁。

:smile_o04: 出左去入不返來睇....權限不夠:smile_o03: ....

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆