上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#14 --- <青蔥歲月續>

收藏  |  訂閱
3.0k  37.2k

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2017-5-2 09:50 AM 發表 查看引用來源
呢個情況算係心癮?
我都覺是心癮。

引用:
原帖由 vanvannesasa 於 2017-5-2 09:39 AM 發表 查看引用來源

如果會即時死亡,應該唔多人會試。正如吸煙,明知有害,有機會導致死亡,仍然大把人食,就算戒了,也可能間中忍不住偷食一支。
完全同意。那是一種心癮,無藉口。我食,我開心;我死,我甘心。

但仍然有人嘗試搬出例子說明吸煙有正面效果。

引用:
原帖由 型爸 於 2017-5-2 07:47 AM 發表 查看引用來源

唔通拉近,個當事人就係無出事嗎?
鉛水根本唔應該飲,你還妄想佢可以延年益壽?
所以,呢杯水你明知唔飲得都照飲,係無得話邊個。
師兄咁講唔公道.你一開始作出拉近扯遠既疑問.
而家就以確定性既鉛水作比喻.呢個係結論性,非探討性的.

引用:
原帖由 vanvannesasa 於 2017-5-2 09:39 AM 發表 查看引用來源

如果會即時死亡,應該唔多人會試。正如吸煙,明知有害,有機會導致死亡,仍然大把人食,就算戒了,也可能間中忍不住偷食一支。
食煙可以有好多理由,戒煙得一個.想唔想死.
情人,要擁有都可以好多理由,開唔開始得一個.

引用:
原帖由 型爸 於 2017-5-2 09:16 AM 發表 查看引用來源

我都唔知。拿,講明先,只係想探討個問題,我唔係道德L。

我在諗,如果個老婆走去學插花,結果會唔會一樣?

呢個case,關係修好?係咪情人既功效?還是將個視線轉移左?其實個問題根本無解決到?
呢條又係一條難答的問題,睇嚟又要揾經驗豐富的師兄師姐解答先得。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2017-5-2 10:02 AM 發表 查看引用來源

食煙可以有好多理由,戒煙得一個.想唔想死.
情人,要擁有都可以好多理由,開唔開始得一個.

個理由係咪因為下面j痕呀?
死~好唔浪漫tim

引用:
原帖由 dragonbone 於 2017-5-2 10:00 AM 發表 查看引用來源

師兄咁講唔公道.你一開始作出拉近扯遠既疑問.
而家就以確定性既鉛水作比喻.呢個係結論性,非探討性的.
Dragon兄你對我夠唔公道啦,我邊有咁快作結論架 XD

引用:
原帖由 joseph1203 於 2017-5-2 09:33 AM 發表 查看引用來源

我諗情人既出現唔係幫你修補同另一半既關係
而係增添生活上既情趣
至於同另一半既問題就要睇下你想唔想解決,要點樣解決
所以其實都唔太關係有定無情人吧
JJ師姐講得都有道理,當然情人的出現,通常都係身旁嗰個有啲嘢俾唔到或者滿足唔到,咁即係你應該同另一半有問題啦!(我估)而同另一半的問,亦都如JJ師姐所講,唔關情人有無出現的問題,就算佢無出現,都可能本身已有問題。

引用:
原帖由 vanvannesasa 於 2017-5-1 05:44 PM 發表 查看引用來源

Sam師兄咁講,即係以前試過3P??
未試過啊!最荒唐的都只是在人家面前做,較早時候分享過的荒唐故事曾有講述。

引用:
原帖由 GiveUpme 於 2017-5-1 05:46 PM 發表 查看引用來源

睇嚟sam師兄應該玩過3p,甚至係係........
無啲咁嘅樹。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆