上一頁下一頁
發新話題

公司秘密 P.19 文

收藏  |  訂閱
320  90.0k

公司秘密 P.19 文

公司事件 P2,6,13,19
相  p9,14,18

好耐冇上黎啦
轉左工, 工作時間唔穩定, 成日OT, 有時會好夜先走得
估唔到平時睇故仔嘅事會發生我身上
同Team 有個男同事, 叫佢A啦, 早我2年入公司, 都好幫我
A大我3年, 傾談間知佢有女朋友, 但工作關係, 都好少見, 真係好似MALL 姐套劇咁
我有野唔識就會問佢, 佢都好幫我, 我地之間熟絡左

講完背景, 講下一D導火線
前排天氣好熱, 就係背心短裙出動時間, 有時會加件褸仔
同同事食完lunch 返黎出哂汗, 一返工公司就除左件褸仔, 整理下頭髮
A行過黎我身後面細聲講: 今日著黑bra 喎
我先知條bra 帶未整好, 急急整返佢
大家太熟關係, 只係覺得善意提醒, 唔覺得係咩
ps 事後先知佢係後面同我講野係望到哂我事業線, 佢亦開始對我有興趣

之後有次拎file, 要琴高去拎, 我廢事煩到人就自己琴上去
咁岩佢行過就問要唔要幫手
明知女同事著短裙就避下, 佢仲要企正我後面, 我再行上一級patpat 對住佢塊面
我當然唔理啦, 拎完就遞比佢
到我落返黎, 正常都要彎少少身先落到樓梯, pat pat就更加貼近佢, 心諗:你係咪有心嫁
我落返黎佢扶住我, 我半邊波頂到佢, 我冇理就坐返埋位
佢拎返file 比我個時我見到佢下面脹卜卜, 大家都知咩事啦
其實我都有D 興奮, Dry 左咁耐
終於對'份工'提起左D 興趣

打住咁多先

引用:
原帖由 backlady 於 2017-6-12 11:23 PM 發表 查看引用來源
好耐冇上黎啦
轉左工, 工作時間唔穩定, 成日OT, 有時會好夜先走得
估唔到平時睇故仔�事會發生我身上
同Team 有個男同事, 叫佢A啦, 早我2年入公司, 都好幫我
A大我3年, 傾談間知佢有女朋友, 但工作關係, 都好少見 ...
咁食左未先?

Backlady...個username好特別, 有乜嘢意思?

快續,好吊癮!

引用:
原帖由 Kan0926 於 2017-6-12 11:26 PM 發表 查看引用來源

咁食左未先?
唔係咩叫導火線

引用:
原帖由 holland1988 於 2017-6-12 11:31 PM 發表 查看引用來源
Backlady...個username好特別, 有乜嘢意思?
想改Blacklady , 但已經比人用左

引用:
原帖由 backlady 於 2017-6-12 11:44 PM 發表 查看引用來源

唔係咩叫導火線
導火線可以解作你地曖昧既關係,但未食到架嘛

留名,等睇part 2

你係咪對個同事有意思??

好睇~支持師姐寫落去~

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆