金港國際locker仔

收藏  |  訂閱
31  5.8k

引用:
原帖由 職業雞虫 於 2017-9-25 04:20 PM 發表 查看引用來源
而家返大陸已改用微信比, 關口兌錢都叫間鋪用微信轉帳, 可以避免埋收到假銀紙 :smile_34:

要用港幣先返香港先ATM :smile_30:
微信又好
支付寶又好
老實講真家係帶少左現金

個種櫃其實可以徒手開到,不要問我點開,我不是教人暴格哦

引用:
原帖由 秦始皇七世 於 2017-9-25 03:28 PM 發表 查看引用來源

Locker仔偷錢唔會夠膽偷金牛五舊,最鐘意就係一叠一百蚊人仔偷一兩張,博你就算發覺都唔想搞大
無錯,就係偷一百人仔,唔偷港錢,試過計好人仔埋單錢,去埋單先發覺唔見一百人仔,好彩佢唔偷港錢,不過就好老尷,(人仔+港錢埋單)

引用:
原帖由 真神 於 2017-9-25 12:47 PM 發表 查看引用來源
星期六晚上兩三點在褔田口岸附近於是去那按個摩, 按完了就換衫埋單走, 回家途中才發覺錢包里明明有1200跟800的兩叠人仔, 其中800的少了100, 埋單我又是用另一散錢包里的幾百埋的, 因我錢包沒跟身放locker的, 懷 ...
我都試過幾次, 唔只ㄧ個場遇到, 福田關口場遇過, 羅湖場都遇過, 每次只係少咗兩三張ㄧ佰人仔, 冇當眼見到, 冇証據好難投訴, 只好下次唔帮櫬。

我自從係水X雲天被locker仔偷野後。銀包一定跟身

引用:
原帖由 職業雞虫 於 2017-9-25 04:20 PM 發表 查看引用來源
而家返大陸已改用微信比, 關口兌錢都叫間鋪用微信轉帳, 可以避免埋收到假銀紙 :smile_34:

要用港幣先返香港先ATM :smile_30:
我想問無大陸電話同銀行戶口,一次過找數好似有限制
應該話存入去wc錢包同支付寶都有限數
另外關口存入去要唔要手續費?

我已經轉用微萬支付,方便快捷。
現金只帶二三百

盡量小帶財物入場最好拿個小包將財物跟身!
我從不把錢留在locker

銀包跟身是最好

引用:
原帖由 otgod 於 2017-9-25 16:42 發表 查看引用來源

微信又好
支付寶又好
老實講真家係帶少左現金
如果喺大陸比人老笠,會吾會微信/支付寶 被迫過數?

前往最後回覆