上一頁下一頁
發新話題

2023年, 可去內地吃喝玩樂、旅行、與內地家人及好友一聚

收藏  |  訂閱
4.8k  451.6k

引用:
原帖由 pkbor 於 2020-7-5 11:11 發表 查看引用來源
大家都要明白各區區議員會唔會幫市民爭取開通 。你哋有見過區議員幫我中港人仕爭取(我估大家都明白乜事)所以直接求中央通關哈哈
應該嘅,有需要人仕,比佢有條件過關,呢班區……吾好望幫手,吾倒米已偷笑

引用:
原帖由 pkbor 於 2020-7-5 11:11 發表 查看引用來源
大家都要明白各區區議員會唔會幫市民爭取開通 。你哋有見過區議員幫我中港人仕爭取(我估大家都明白乜事)所以直接求中央通關哈哈
10個區議員9 個黃,佢地最想就係反送中,中港兩地永遠斷絕往來.要佢地幫市民出聲通關,嘥氣啦

澳門入境珠海免隔離人士, 活動範圍擴至大灣區9市
https://hk.news.yahoo.com/%E6%BE ... 8%82-030900974.html

澳門新型冠狀病毒感染應變協調中心今日公布,根據珠海市政府通知,經粵澳、珠澳兩地政府協商溝通,由明日早上8起,每天開放3000個澳門公務、商務和有其他特殊情況人員的申請暫免隔離名額,豁免有效期為7日。

相關人士進入珠海後14日內,活動範圍僅限於大灣區 9市,分別是廣州、深圳、珠海、佛山、惠州、東莞、中山、江門及肇慶,14日後可到省內其他城市活動。

無啦⋯⋯又有本地健康碼又唔使指望會出

引用:
原帖由 pkbor 於 2020-7-5 14:26 發表 查看引用來源
無啦⋯⋯又有本地, 健康碼又唔使指望會出
中大呼吸系統科講座教授許樹昌表示,近期部分抵港人獲豁免檢疫,毋須做病毒檢測,以及部分抵港人士獲准回家等候檢測結果,成為防疫漏洞,將病毒帶入社區。(15:15)

請問香港人喺澳門返香港,要居家隔離還是指定地點隔離呢?唔該

回覆 1637# 沉船達人 的帖子

居家隔離..!;!;

之前,医院和隔離中心吾夠位,7天都叫你回家。
跟本現在過境,即場测检後,系酒店隔缩会短為3~5天,简化些,方便些。

你地冇成日谂北上喇,现在非常时期,留港系最安全叽

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆