上一頁下一頁
發新話題

完了吧~如無意外

收藏  |  訂閱
195  13.0k

引用:
原帖由 ki225 於 2017-9-10 20:31 發表 查看引用來源
師兄搵得一個,實吸引到第二個既
緣分既野好難講
你啱人,人啱你,你選人,人選你

對方知吾知已經觸動左你既底線? 2個人一齊最緊要溝通,互相知道大家既難處, 如果對方知道,仍然有d觸及底線既要求, 咁就放手啦, 吾係咁樣愛。。。

引用:
原帖由 AM151 於 2017-9-10 21:16 發表 查看引用來源
如果大家都懂得遊戲規則, 將道德底線暫且放下, 情人關係無可厚非是婚姻以外的一種額外感情, 有時會得到正常婚姻以外的樂趣,......
但只要有一方開始走了歪路及多了一些不可能的要求, 只會令關係變得僵化及苦惱, 如果 ...
完全正確
我好明白個種走歪或唸歪係一種不可理喻,同時又係不能自拔既思緒
既控制唔到,又好期望
可惜,底線就係底線,無可能超越

引用:
原帖由 jessica413 於 2017-9-10 21:05 發表 查看引用來源
如果呢個係之前你係post講過的sl,咁都幾耐吓,要求就自然會多,正常架.
要求無問題,大家相處一定有要求
不過,過份既要求就變得無理
例如:我放假家庭日,佢突然要求想一齊食晏,佢就覺得食晏只係短短一個鐘,我都唔肯,佢覺得我唔重視佢。個問題唔係食唔食晏,時間長定短,問題係我依家無可能走到出黎。

重重覆覆,佢好多好多既要求變成佢好多既苦

引用:
原帖由 逆插的玫瑰 於 2017-9-10 22:52 發表 查看引用來源
呢一種無生活根基既關係,每一次見面都可能係最後一次見面,唔知會幾時、點樣會完,如果對對方有任何感情上既要求,咪只會令自己辛苦難受?同緣木求魚無分別
何必咁呢⋯⋯
我又唔係好認同依種關係無根基
當然初時大家都會有保留,點知對方係咩人咩心態,不過慢慢就會感覺到對方重視既野同自己重視既野係一致,就會慢慢有關係,關係更會慢慢堅固

我覺得有要求係絕對正常,只係要係限制中既要求就可以

引用:
原帖由 宇宙最強K 於 2017-9-10 23:48 發表 查看引用來源
如果佢冇要求見面更多更密,但有落感情,你會接受嗎?
即係點?
我會想珍惜到大家見面既機會,即係盡量就到大家工作時間,又唔會阻到大家原本既生活,特別家庭生活。
我唔會介意對方要求多見面,因為我都會掛住佢想同佢見多點見耐點,要配合

天下故事都殊途同歸......

我明白C兄感受..........

好明白師兄嘅感受…好多時小朋友一定係放最重要,當對方唔理解的話就真係會有問題發生…

引用:
原帖由 mlaf 於 2017-9-11 01:54 PM 發表 查看引用來源

要求無問題,大家相處一定有要求
不過,過份既要求就變得無理
例如:我放假家庭日,佢突然要求想一齊食晏,佢就覺得食晏只係短短一個鐘,我都唔肯,佢覺得我唔重視佢。個問題唔係食唔食晏,時間長定短,問題係 ...
咁佢既要求又真係有強人所難
反而平日話閃出黎見下面都理解,但假日黎⋯ 真係好難做到

引用:
原帖由 逆插的玫瑰 於 2017-9-11 14:22 發表 查看引用來源

咁佢既要求又真係有強人所難
反而平日話閃出黎見下面都理解,但假日黎⋯ 真係好難做到
強人所難真係形容得好好
我好明白佢點解突然想見我,佢一定有唔開心或者特別事情,可惜我真係無能為力

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆