上一頁下一頁
發新話題

我番黎啦~被西裝男抽水(圖自己搵)

收藏  |  訂閱
2.9k  139.5k

引用:
原帖由 adamsmith1723 於 2017-7-29 05:25 PM 發表 查看引用來源

畢咗業都超過廿年了,不過唔知點解有個別topics印象幾深
師兄你記性好強

唔知人妻會放什麼類型相

引用:
原帖由 樓上雀躍的中佬 於 2017-7-29 05:26 PM 發表 查看引用來源

Finance都唔係易野,範疇太闊啦…主修那樣,在沙田讀嗎?
唔係香港讀
點解覺得係沙田?

引用:
原帖由 Mummy_boy 於 2017-7-29 05:25 PM 發表 查看引用來源

我無記你應該之後去做facial呀
係呀

引用:
原帖由 ating0208 於 2017-7-29 05:28 PM 發表 查看引用來源

唔係香港讀
點解覺得係沙田?
哦,是否外國讀

引用:
原帖由 Mummy_boy 於 2017-7-29 05:26 PM 發表 查看引用來源

師兄你記性好強
唔敢當,不過係有個別嘅野好入腦,其他範疇只係金魚記憶:smile_46:。

引用:
原帖由 adamsmith1723 於 2017-7-29 05:20 PM 發表 查看引用來源

師兄, 小弟都讀過一個學期的心理學,宜家只係記得番小小,好似係Pavlov's Dogs & classical conditioning
我鍾意睇人性冇讀過心理學…你是高手,不過,向心力最重要。老公日日放工不回來…走去介靚女,人妻投訴老公冇了歸家之心,即是我所說的向心力…我列出是簡單事例希望大家明白😘

引用:
原帖由 粗筆人 於 2017-7-29 05:29 PM 發表 查看引用來源

我鍾意睇人性冇讀過心理學…你是高手,不過,向心力最重要。老公日日放工不回來…走去介靚女,人妻投訴老公冇了歸家之心,即是我所說的向心力…我列出是簡單事例希望大家明白😘
A very good perspective!

好精彩,唔知樓主幾時會更新呢

引用:
原帖由 adamsmith1723 於 2017-7-29 05:29 PM 發表 查看引用來源

唔敢當,不過係有個別嘅野好入腦,其他範疇只係金魚記憶:smile_46:。
Behavioral Theory, Vygotsky’s Sociocultural Theory都好有趣, 仲有皮亞杰既Cognitive Development Theory,都有助你認知更多

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆