上一頁下一頁
發新話題

大肚人夫當年點樣搵老婆…(22/9 Updated@P98#1462)

收藏  |  訂閱
1.5k  50.1k

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2017-5-17 10:36 發表 查看引用來源

出街食茶仔的話一定係常餐,我家大爺最愛
自己屋企煮就無咩特別,炒個時菜正菜,加個肉。有時蒸條魚咁,但蒸魚都係桂花/cheap cheap斑仔咁
大眼雞/烏頭整個潮式凍魚都好正:smile_o12:

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2017-5-17 14:31 發表 查看引用來源

有電既野就IT狗要識
關於層樓任何既事都N展要知
咁樣分類架嘛
中央係地下,不過佢座大廈係用呢類拉閘lift。同間酒樓無關係,只係師奶興拉埋黎講
舊樓一係就拆左佢起新, 一係就用新E&M野大翻新+大肆reinforce個結構, 如果唔係(冇budget), 算吧啦(吸血鬼)

引用:
原帖由 speedster 於 2017-5-17 02:41 PM 發表 查看引用來源

舊樓一係就拆左佢起新, 一係就用新E&M野大翻新+大肆reinforce個結構, 如果唔係(冇budget), 算吧啦(吸血鬼)

Or any form of redevelopment, demolish, rebuild and reinforcement works

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2017-5-17 10:40 發表 查看引用來源

而家啲鱔賣到好貴呀,買一條要差不多兩舊!蒸一次盤龍鱔等於成個星期買餸錢咁濟

(突然間變咗交液現場街巿篇添🙄)
即家d鱔得個肥字都唔爽脆,好耐冇買⋯⋯⋯:smile_o02:

引用:
原帖由 doubling 於 2017-5-17 10:48 發表 查看引用來源

但我真係好鍾意食⋯仲要食有個窿個個位🤤🤤🤤
咸水好味d....淡水依家肉質麻麻
烏頭⋯泥鯭⋯班仔🤤🤤🤤
想佢肉質好d買返黎餓瘦佢4-5日,

引用:
原帖由 森杉谷 於 2017-5-17 02:45 PM 發表 查看引用來源

即家d鱔得個肥字都唔爽脆,好耐冇買⋯⋯⋯:smile_o02:
大部份都好稔
咸水個隻好爽脆又大碌🤤🤤🤤

引用:
原帖由 森杉谷 於 2017-5-17 02:48 PM 發表 查看引用來源

想佢肉質好d買返黎餓瘦佢4-5日,
好伏囉

引用:
原帖由 doubling 於 2017-5-17 14:53 發表 查看引用來源

好伏囉
所以唔好做:smile_o01:

引用:
原帖由 森杉谷 於 2017-5-17 02:56 PM 發表 查看引用來源

所以唔好做:smile_o01:
我未去到咁無知😅😅😅

引用:
原帖由 doubling 於 2017-5-17 02:57 PM 發表 查看引用來源

我未去到咁無知😅😅😅
頂,仲等我信左添。岩岩想問點解
原來我先係無知婦孺

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆