上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#23 ---- 情人節三人行,序, P1,11

收藏  |  訂閱
3.1k  49.4k

引用:
原帖由 Katrinacat 於 2018-2-18 01:32 AM 發表 查看引用來源

Me too. 對一個人好,可以沒有愛嗎?

我只想到一個情況,就係有好實際嘅目的....例如我都對工作上的客戶好好,非常愛,不過係愛佢張PO  
對喜歡的人和事當然可以好啦~
但好都分輕重層次,其實大部份時間都唔使咁煩,但往往煩就煩在最令妳上心果位遮.
即最上心果位係會令妳對佢好都未必受,咁先至會更愛佢,唔一定要對佢好好,又或去最好.

引用:
原帖由 degree06 於 2018-2-18 01:53 AM 發表 查看引用來源

派d俾我啦,hha
人夫收得既咩?哈哈哈

引用:
原帖由 dragonbone 於 2018-2-18 01:45 AM 發表 查看引用來源

當然,妳都可以對好多人好,但唔係愛佢,係嘛?
其實應該問,愛佢,可以唔對他好嗎?
其實好,我地點會唔識,呢個世界最易既野之一,就係對人好.關鍵係,佢知唔知,受唔受,同埋,值唔值?
妳愛佢,妳對佢好,乜唔係理所當然咩 ...
嘩!睇到我頭都大埋。等等....消化下先

引用:
原帖由 degree06 於 2018-2-18 01:05 AM 發表 查看引用來源

有些層次係快樂之上。
其實去追求快樂,同時隱含不快樂。有能力付出愛,係福氣既一種。如果對方無帶俾妳快樂係對方既能力有限。
6 度兄.....我好低層次咋

對方冇帶俾你快樂,又唔一定能力有限。亦有可能係價值觀不同...又或者係自私,又可以係冇心

引用:
原帖由 Katrinacat 於 2018-2-18 03:29 AM 發表 查看引用來源

6 度兄.....我好低層次咋

對方冇帶俾你快樂,又唔一定能力有限。亦有可能係價值觀不同...又或者係自私,又可以係冇心
咁人地無心,咁自己就停啦~將心思放係適合既人身上啦

引用:
原帖由 joseph1203 於 2018-2-18 02:25 AM 發表 查看引用來源

人夫收得既咩?哈哈哈
我唔係人夫~

引用:
原帖由 Katrinacat 於 2018-2-18 03:21 AM 發表 查看引用來源

嘩!睇到我頭都大埋。等等....消化下先
簡單d講,妳對佢好,佢應該會感動,會對返妳好。

引用:
原帖由 dragonbone 於 2018-2-18 10:25 AM 發表 查看引用來源

簡單d講,妳對佢好,佢應該會感動,會對返妳好。
有一句金句話,成世人,總會遇上一兩個人渣:smile_14:
單方面付出,無問題,但若果覺得無力再愛或對方唔需要你的愛或以愛為名,實乃剝削,咁應該停啦:smile_14:

引用:
原帖由 degree06 於 2018-2-18 10:46 AM 發表 查看引用來源
有一句金句話,成世人,總會遇上一兩個人渣:smile_14:
單方面付出,無問題,但若果覺得無力再愛或對方唔需要你的愛或以愛為名,實乃剝削,咁應該停啦:smile_14:
所以我會選擇簡單去愛,隨緣

引用:
原帖由 degree06 於 2018-2-18 03:37 AM 發表 查看引用來源

我唔係人夫~
唔係人夫想入黎食人妻?(hahahah,講笑)

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆