神州行突然在港收到訊號

收藏  |  訂閱
32  1.7k

引用:
原帖由 busofuncle 於 2009-7-29 01:35 AM 發表 查看引用來源

2.90一日咁扺? 唔知中國聯通有冇?
>> "中國聯通" 沒有呢個服務,  因為 people 係 中國移動公司, 所以先可以做 rmb 2.90/日.
       呢個 rmb2.90/日 推出左快兩年喇 , 你少返大陸所以唔知.

引用:
原帖由 sukiwonder 於 2009-7-29 12:36 AM 發表 查看引用來源

元朗收到嗎 ?
>> 元朗市一定收唔到 ,  錦繡公園一帶一時時收到

引用:
原帖由 EVERGREENLI 於 2009-7-29 01:27 AM 發表 查看引用來源
it is the same situtation at ma on shan
>> 我唔係好信, 吹水居多. 大家睇下地圖就明白.  

引用:
原帖由 Coolman2007 於 2009-7-29 01:06 PM 發表 查看引用來源

>> 我唔係好信, 吹水居多. 大家睇下地圖就明白.  
how do u know l called mainland to sz by using mainland card many times before .but the situtation may changed now.besides l live near the sea

引用:
原帖由 Coolman2007 於 2009-7-29 12:56 AM 發表 查看引用來源
你講清楚 d 喇 ! 你神州行在香港究竟係收到 " 中國移動 " 訊號 還是有漫游服務 ?? 例如顯示 " csl " " people " 等等 ??

你張卡用左幾多年呀 ? 全部神州行卡都已經自動開通香港澳門台灣漫游, 不需要按金或每日扣錢 ...
我張神州行大陸咭是新的
落到香港什麼都收唔到
我知加下自動收到點解我唔得

引用:
原帖由 上海胡姬花花 於 2009-7-31 12:16 PM 發表 查看引用來源

我張神州行大陸咭是新的
落到香港什麼都收唔到
我知加下自動收到點解我唔得
吾好奇怪,我27號都收到訊號,但昨日已經無訊號!

引用:
原帖由 earth008 於 2009-7-31 05:23 PM 發表 查看引用來源

吾好奇怪,我27號都收到訊號,但昨日已經無訊號!
我張神州行都係間唔中會有一日係香港自動連通咗有訊號

:smile_41: :smile_41:   
我張卡用左好多年, 日日係香港都用黎收緊 sms.

你地打電話返大陸問下喇 !

如果剩計send sms to 國內手提, 那一種會比較平 ? 一咭兩號??? 兩號可否用來原來大陸號馬??
我用 123, 要 2蚊個, 日日 send 好重本 !另想問下大陸手提到香港手提又要多少??

Thanks in advance !!!

广东移动神州行(神州行大众卡除外)现已开通香港、澳门、台湾漫游服务,无需任何申请即可自动享受漫游服务(2008年8月8日起,新激活的神州行客户需本人凭有效证件到沟通100服务厅办理台港澳及国际长途功能后才能申请)。无论客户到香港探亲、访友还是旅游、购物,客户都不需要更改手机与SIM卡,可以尽享通信服务。

e100个人专区将为你提供短信、彩信的专家式管理及分享服务,每月免费提供200条短信、50条彩信的发送服务

提提大家: 中國移動是有公司網站的! 上去了解多D, 可以節省不少.

前往最後回覆