上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#24 ---- 樣貌 vs 裝束

收藏  |  訂閱
3.1k  48.3k

引用:
原帖由 hongkongboy2046 於 2018-3-29 02:10 PM 發表 查看引用來源

我今日非常趕,要做起放假。
同同事們食左個好開心既午餐
心情很好:smile_30:

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2018-3-29 03:00 PM 發表 查看引用來源

You are what you eat......
我跑左咁耐,只係無令到體重向上升而已⋯⋯
美酒仲邪惡,直接倒卡路里落肚⋯
我以前好鍾意飲酒,但呢半年都盡量少飲,一來每次飲完第二日皮膚都會變差,二來真係太高卡,我寧願食美食去吸卡😂

引用:
原帖由 vanvannesasa 於 2018-3-29 03:09 PM 發表 查看引用來源

我以前好鍾意飲酒,但呢半年都盡量少飲,一來每次飲完第二日皮膚都會變差,二來真係太高卡,我寧願食美食去吸卡😂
飲酒會流失水份,皮膚會差⋯
我咁努力跑都只係抑制體重唔向上咋⋯⋯要再努力先掂⋯

引用:
原帖由 winterfire 於 2018-3-29 02:30 PM 發表 查看引用來源

寶寶, 什麼是你的最喜, 我說是食物, 不是你的另一半.. 哈哈哈
好多野都鐘意食喎

引用:
原帖由 winterfire 於 2018-3-29 10:11 AM 發表 查看引用來源

有時用 ice cube, 加上脷和咀, 慢慢沿身走, 勁爽, 女生更易受不了. :smile_o12::smile_o09:
呢樣聽過

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2018-3-29 03:00 PM 發表 查看引用來源

You are what you eat......
我跑左咁耐,只係無令到體重向上升而已⋯⋯
美酒仲邪惡,直接倒卡路里落肚⋯
你的跑步只是可以令你保持現有的身材, 幫不了你減肥, 因你沒有太多的 Burning fat 運動. 除非你可以跑全馬. 還要在指等時間完成, 這樣你才可以先把皮下脂肪去掉, 再以減去內脏脂肪. 你要做 HIIT, 去做鍛鍊身體肌肉的動作, 才可做到減肥的效果.
你真是要去減的話, 你要找個 HIIT 的教練按你的身體情況條件給你度身定做一套HIIT 的動作才可以. 不要相信一般的教練.
他們都說自己那套才是對的, 他們只會針對自己以前的經驗去教你. 很多都沒有接受過糸統和理論式的培訓.

引用:
原帖由 vanvannesasa 於 2018-3-29 03:09 PM 發表 查看引用來源

你一定是飲啤酒了, 可改飲 Whisky! 不會高卡呢. 因你不是一杯純whisky 來飲. 一杯純whisky 和一杯紅酒的 Kcal. 為450kcal and 150 kcal.
紅酒你會飲3杯, 威士忌純你們女生不會盡飲一杯吧.. :smile_o06:

引用:
原帖由 cococaobrownie 於 2018-3-29 03:30 PM 發表 查看引用來源

飲酒會流失水份,皮膚會差⋯
我咁努力跑都只係抑制體重唔向上咋⋯⋯要再努力先掂⋯
你已經好叻啦,keep住跑👍🏻

引用:
原帖由 winterfire 於 2018-3-29 04:29 PM 發表 查看引用來源

你一定是飲啤酒了, 可改飲 Whisky! 不會高卡呢. 因你不是一杯純whisky 來飲. 一杯純whisky 和一杯紅酒的 Kcal. 為450kcal and 150 kcal.
紅酒你會飲3杯, 威士忌純你們女生不會盡飲一杯吧.. :smile_o06:
唔係呀,我最憎飲啤酒,多數係紅/白酒,有時就梅酒/Sake,whisky 有段時間成日飲,因為果時朋友們鍾意飲,後尾就少左

引用:
原帖由 vanvannesasa 於 2018-3-29 04:53 PM 發表 查看引用來源

你已經好叻啦,keep住跑👍🏻
keep住跑係唔想俾人睇死。屋企果個成日睇死我跑唔到
為左面子,點都要跑

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆