上一頁下一頁
發新話題

[原創作品] 阿綺的考驗..B版結局篇...性治療(此貼已被關閉,另開新貼)索引p1

收藏  |  訂閱
3.0k  1.6m

其實阿綺仲未知自己錯,當然唔可以原諒住

不過究竟銀葉大哥想阿綺點知錯?定一直由得佢錯落去?

引用:
原帖由 waiwai25 於 2014-6-26 06:39 PM 發表 查看引用來源
支持 杰兄
愛不代表咩都接受
錯一次都話原諒
錯咁多次都原諒??
自虐?
多謝 waiwai 兄… 你是反綺派 ?:smile_41:

雖然不方便加入你們的討論,但以傍觀者角度來看,各人的辯證也很精彩!

Hklsr師兄嫌更新慢。今天下午偷偷用了個餘小時寫了千多字準備更新,一日一帖來滿足各位,但出帖再看一遍,始終覺得太粗糙,仍要留待明天修改好再出。

回覆 1814# 的帖子

慢慢黎~
唔好急
等個好劇情好過睇膠情節
膠既睇TBB啦
支持

回覆 1812# 的帖子

本來都唔係反女主既
但一路睇落去
女主係真心去偷情, 仲冇悔意
接受唔到咁既女人/男人:smile_39:
另外唔覺得愛就對方做咩都要接受
錯要認原諒係後話

回覆 1814# 的帖子

謝謝,不要受我影響,但快些更新食更受歡迎!

引用:
原帖由 銀葉紅花 於 2014-6-26 10:33 PM 發表 查看引用來源
雖然不方便加入你們的討論,但以傍觀者角度來看,各人的辯證也很精彩!

銀兄,早兩日突然想起中學雞時曾經租過個一隻外語影諜睇,劇情同啊綺十分相似,但就無啊綺咁復雜:

故事內容大概講一對年青夫妻,丈夫年青有為,係上市公司高層,高薪厚職,妻子年青貌美,全職家庭主婦﹐兩夫妻生活無優,過著中上階層生活,本來非常幸褔。

可惜後來嬌妻和啊綺一樣,抵不住深閨苦悶,一個偶然機會搭上一個修路工人,開始作出背夫偷漢的行為,初時抱住玩票性質,以為可以抽身而離,不過理性敵不過情慾,慢慢對情夫動了感情,但又不想放棄丈夫,陷於情與慾決擇痛苦中。

紙包不住火,後來丈夫也發現愛妻紅杏出牆,但他没有向妻子揭發姦情,其後情夫還借機認識丈夫,以方便親近其妻子,三人陷入痛苦情慾之中…

戲情是團圓結局是悲劇收場?我想睇睇是否同銀兄故事結局一樣?

引用:
原帖由 銀葉紅花 於 2014-6-26 10:33 PM 發表 查看引用來源

只是說說而已,希望不防礙你的寫作,我是想說主觀願望往往阻礙對事的透析,作飛今事或昨是今非其實都不重要,最重要是雙方能真正互相瞭解情況

引用:
原帖由 waiwai25 於 2014-6-26 11:20 PM 發表 查看引用來源
本來都唔係反女主既
但一路睇落去
女主係真心去偷情, 仲冇悔意
接受唔到咁既女人/男人:smile_39:
另外唔覺得愛就對方做咩都要接受
錯要認原諒係後話
無論甚麼原因,甚麼理由,我諗無人會接受另一半做出對自己不忠的事。

我地耐心看看結局是如何…

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆