上一頁下一頁
發新話題

Del。緣滅

收藏  |  訂閱
2.8k  73.9k

引用:
原帖由 仰慕者 於 2020-6-23 07:36 發表 查看引用來源

奇怪係我嗰句咁普通說話 “ 耷低頭做人”;唔知拮仲佢邊個死穴佢會咁嬲啫。🤔
不用奇怪! 其實完全唔關吉中死穴問題, 亦都不是个个人都諗多左! 只係你自己唔知自己衰乜?!
係同你三九唔識七, 你係唔應該用一啲貶義嘅說話去同D冇交往嘅人講笑! 同你好熟呀?! 你覺得好普通嘅說話, 其實就已經得罪咗人都未知! 咁樣只係一啲好冇禮貌好冇家教嘅行為! 普通嘅社交禮儀你都未搞得清楚!

我都係多口講句! 其實你咁大个人我係唔應該教你做人! 😂

我諗咗好耐都諗唔起個「貶」字點寫,多謝你!(執筆忘字)
引用:
原帖由 business2047 於 2020-6-23 12:55 發表 查看引用來源

不用奇怪! 其實完全唔關吉中死穴問題, 亦都不是个个人都諗多左! 只係你自己唔知自己衰乜?!
係同你三九唔識七, 你係唔應該用一啲貶義嘅說話去同D冇交往嘅人講笑! 同你好熟呀?! 你覺得好普通嘅說話, 其實就已經得罪咗 ...

引用:
原帖由 Bob_Lennon 於 2020-6-23 13:43 發表 查看引用來源
我諗咗好耐都諗唔起個「貶」字點寫,多謝你!(執筆忘字)

bob兄客氣! 我唔識好多中文字㗎! 通常寫同音字就算😂😂😂

其實講sorry 加個囉字,誠意有限吧。唔係真心既,就唔駛灌水,浪費我人生半分鐘,去睇果堆字!☺

閑人既說話,你地唔駛再討論。雲淡風輕~~~

今日超好天,應該跳進泳池,游個飽先至係人生!

引用:
原帖由 meow_917 於 2020-6-23 14:52 發表 查看引用來源
其實講sorry 加個囉字,誠意有限吧。唔係真心既,就唔駛灌水,浪費我人生半分鐘,去睇果堆字!☺

今日超好天,應該跳進泳池,游個飽先至係人生! ...
喵喵! 天朗氣清, 熱到hihi! 我上天台淋花! 好過喺度灌水😂

上個星期日偷閒行咗下水禮,不過亦因為神經痛只能hea游,希望可以快d好番游個飽!
引用:
原帖由 meow_917 於 2020-6-23 14:52 發表 查看引用來源

今日超好天,應該跳進泳池,游個飽先至係人生! ...

冇所謂嘅,只係輕鬆講句;點知呢度唔講得笑吖。做人道理大家都知,都唔好話邊個教邊個做人。今日係我唔著;咁就唔再講啦。

引用:
原帖由 business2047 於 2020-6-23 14:56 發表 查看引用來源

喵喵! 天朗氣清, 熱到hihi! 我上天台淋花! 好過喺度灌水😂
唔好除褲淋花喎,會死架

引用:
原帖由 Bob_Lennon 於 2020-6-23 15:05 發表 查看引用來源
上個星期日偷閒行咗下水禮,不過亦因為神經痛只能hea游,希望可以快d好番游個飽!

Bob 叔,咁有冇睇醫生呀?有時呢d 野可大可少架!祝你早日康復!我放假仲忙過返工,我都想乜都唔做,齋游水食生果,偷得浮生呀。。。。講起生果,呢排d 生果又平又多又靚,揾日同老婆拍拖去果欄尋尋寶吧!

舊患,17年第一次病發,醫生和物理治療師都見過和治療過,MRI也照過,都係頸椎有輕微退化壓住神經線,最後都係靠游水,三個月後先好返。今年就喺五月最後嘅一個星期六突然間chok到嗰個位,我都知道出事㗎喇!果然又再度復發,今日已經好番七成,噚晚係我呢三個幾星期最好瞓嘅一晚。(其他日子晚晚都痛醒,不過比起三年前今次只係上次嘅三成痛,上次真係痛到完全喪失工作能力,夾夾埋埋每日只能瞓到一個鐘......)

呢排好多事情發生,有驚有喜,等一切回復平靜再同太太去行下街喇!(我哋有時都會去果欄的)

早晨!天氣炎熱,記得飲夠水呀!
引用:
原帖由 meow_917 於 2020-6-24 10:15 發表 查看引用來源

Bob 叔,咁有冇睇醫生呀?有時呢d 野可大可少架!祝你早日康復!我放假仲忙過返工,我都想乜都唔做,齋游水食生果,偷得浮生呀。。。。講起生果,呢排d 生果又平又多又靚,揾日同老婆拍拖去果欄尋尋寶吧! ...

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆