上一頁下一頁
發新話題

Del。緣滅

收藏  |  訂閱
2.8k  73.5k

早晨!今日涼涼好舒服呢!祝大家一切順利安好!

每個人都有自己嘅煩惱,都冇話分男和女嘅!只不過女人天性會諗嘢諗到好精準細密,而男人通常只會考慮個大方向,細節嘢到面對時先慢慢見招拆招,所以點解女人經常缺乏安全感就係咁解了!

當然也好睇本身嘅性格,女人都可以好粗枝大頁,男人也可以心思細密。所以同伴的重要性就係要提點自己嘅不足,有時太過主觀反而會失去原先嘅方向。
引用:
原帖由 剛勁的倉務員 於 2020-4-23 09:52 發表 查看引用來源
男人之苦你一定無聽過,如果真係好似你講咁簡單就好了,要擔起一頭家的男人係有好多嘢苦惱,加上男人自尊問題,就算難撐的事都唔會搵另一半傾訴,唔好睇一個男人表面好似好輕鬆,煩惱絕對唔會畀你哋女人少。
眼腫搵d暖敷眼罩敷下 ...

引用:
原帖由 meow_917 於 2020-4-23 10:26 發表 查看引用來源

咁我都知,不過亦都覺得男人真係好鐘意收收埋埋,有咩唔可以攤出黎講呢。。。。
咁有d事覺得自己處理到咪唔攞出嚟講,無謂增添多個人煩惱嘛。

引用:
原帖由 Bob_Lennon 於 2020-4-23 10:40 發表 查看引用來源
每個人都有自己嘅煩惱,都冇話分男和女嘅!只不過女人天性會諗嘢諗到好精準細密,而男人通常只會考慮個大方向,細節嘢到面對時先慢慢見招拆招,所以點解女人經常缺乏安全感就係咁解了!

當然也好睇本身嘅性格,女人都可以好粗枝大 ...
做人諗嘢簡單一點就快樂點,有d外力非自己可控制,多想無益,當走過生死之間,其實好多嘢係唔重要,活在當下嘛!

所以我係一個大傻瓜囉!
引用:
原帖由 剛勁的倉務員 於 2020-4-23 10:59 發表 查看引用來源
做人諗嘢簡單一點就快樂點,有d外力非自己可控制,多想無益,當走過生死之間,其實好多嘢係唔重要,活在當下嘛!

你地好似撑船咁,撑到咁遠。。。。

引用:
原帖由 meow_917 於 2020-4-23 15:10 發表 查看引用來源
好快就端午節,練定都差不多了!

引用:
原帖由 meow_917 於 2020-4-23 15:10 發表 查看引用來源
吹水嘛,可以吹到這麽近,那麽遠。

回覆 1243# meow_917 的帖子

男人對老婆好難激情,攞我自己講,好多野唔敢同老婆試同玩,怕整親佢,又怕太過暴力,自己屋企個個要錫住,玩激情我會搵第二個,哈哈,我代表我咋。

終於又捱到4月最後一個星期五。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆