上一頁下一頁
發新話題

Gundam Seed Destiny 連合 vs. Z.A.F.II Plus

收藏  |  訂閱
1.1k  103.5k

anyone cam help??

anyone can tell me can it burn by NERO??if can please teach....plz......><"

引用:
原帖由 louis887 於 2006-12-10 11:55 PM 發表
請問....我燒了一隻碟 但我玩不到的....為什麼~~~???
三凌真係load得好順架
我之前用imation燒gds....幾隻都load唔到
p佢個k..即刻買三凌$120 50隻
嘩,燒GSD..順到丫~

記住用4x...酒精..三凌碟
多數玩得好順架喇!

THANK YOU

引用:
原帖由 bele 於 2006-12-10 07:05 PM 發表

我都係用expert減肥,減完肥load到嗎?:092:

咁你平時用-R碟燒其他games如何?有無用過+R?讀唔到+R?讀唔到+R可以試下轉booktype(burner支援的話)再燒:025:

+R碟評請看下面post #75  :098:

http:/ ...
減肥個過程另外需要6GB  我唔夠位:029:
我平時用-R隻隻都係黑畫面   我係用ImgBURN燒既  用過IMATION +R燒BULLY都唔得  但係WE10減左肥用另一款既+R就得  但另一款既+R我都唔知向邊買&用哂  
碟面張紙都無架  不過隻WE10會窒LO   
另外轉BOOKTYPE   我睇哂#75 都唔係咁明咁:043:    可唔可以詳細講講

PS>>隻CALL OF DUTY 3  我照用IMGBURN  VERBATIM DVD-R  用2X燒  無減肥   燒左出黎係入到開始個畫面&叫我SAVE  但SAVE完都係黑畫面:029:
不過太鼓達人7&THE TAXI2  因為用CD SO又LOAD到喎

thx

引用:
原帖由 echizenll 於 2006-12-11 08:27 PM 發表

減肥個過程另外需要6GB  我唔夠位:029:
我平時用-R隻隻都係黑畫面   我係用ImgBURN燒既  用過IMATION +R燒BULLY都唔得  但係WE10減左肥用另一款既+R就得  但另一款既+R我都唔知向邊買&用哂  
碟面張紙 ...
WE10減肥可以玩到,點解你唔試下減呢隻呢,無位呢個問題自己諗掂佢:025:

#75唔係教你轉booktype,只係一個+R碟評,轉booktype係要睇你部dvd burner 十唔十pop,不是每部burner都可以轉,你用邊部burner?:025:

Thanks

引用:
原帖由 bele 於 2006-12-11 09:51 PM 發表

WE10減肥可以玩到,點解你唔試下減呢隻呢,無位呢個問題自己諗掂佢:025:

#75唔係教你轉booktype,只係一個+R碟評,轉booktype係要睇你部dvd burner 十唔十pop,不是每部burner都可以轉,你用邊部burne ...
但係WE10減肥係用+R  而我用-R果D就黑畫面-.-..  岩岩隻CALL OF DUTY 3可以入到叫我SAVE個畫面添AR  BUT呢  一要LOAD入GAME  佢就黑-.-..
我用NEC 既ND-3540A 16X DVD+- RW (VALUE EDITION)

thank you very much for waiting as long time.

引用:
原帖由 echizenll 於 2006-12-11 11:20 PM 發表

但係WE10減肥係用+R  而我用-R果D就黑畫面-.-..  岩岩隻CALL OF DUTY 3可以入到叫我SAVE個畫面添AR  BUT呢  一要LOAD入GAME  佢就黑-.-..
我用NEC 既ND-3540A 16X DVD+- RW (VALUE EDITION)
我用3550A:122: ,雖然我部ps2可以讀到+/-R,但我喜歡用+R,因為可以轉booktype,就萛唔玩送俾人應該可以減少兼容問題:025:

nec官方firmware +R碟係無得轉booktype,想轉就要update非官方firmware,唔駛怕非官方會有問題,因為我都用緊:098: ,我部3550A flash 做4551A後,就新增左可燒錄dvd-ram同label flash

如果你用任何牌子既-R燒ps2 games都讀得唔好,咁就試下flash new firmware,就萛flash後對燒ps2 games幫助不大(咁可能係你部ps2既問題),但更新後,burner會改善DVDR既寫入策略,尤其係cheap碟。:025:

如想update請留意下面:086:

1)打開necwinflash.exe
2)選擇booktype後,將里面所有+R選項轉為dvd-rom,apply,close
3)選擇flash,open 1.04-47F.bin,yes,reboot computer

搞掂:098:

咁你以後所燒既+R碟就會自動booktype為dvd-rom,咁點樣知燒後既+R碟係咪己經轉左booktype,imgburn可以話你知:036:

附件

NECWinFlash.exe (140 KB)

2006-12-12 12:45, 下載次數: 44

1.04-47F.rar (475.16 KB)

2006-12-12 12:45, 下載次數: 46

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆