上一頁下一頁
發新話題

老公話佢唔得

收藏  |  訂閱
45  2.6k

引用:
原帖由 QQ2810 於 2015/1/6 16:23 發表 查看引用來源

點幫佢減壓?係咪請佢食飯減壓?
妳會唔會話過佢,妳又忙記咗唔覺,男人有時比女人在平常時間少少嘢都話,都會唔想同果個人做。

咁,我錫番妳啦,不要哭

引用:
原帖由 QQ2810 於 2015-1-7 09:56 AM 發表 查看引用來源

可能係...
禽晚我叫佢錫我, 佢話等我瞓著先錫
我都瞓咗佢有無錫到我都唔知啦:')
你老公好搞笑:smile_o01:

引用:
原帖由 xxx88xxx 於 2015-1-7 12:28 PM 發表 查看引用來源

妳會唔會話過佢,妳又忙記咗唔覺,男人有時比女人在平常時間少少嘢都話,都會唔想同果個人做。

係呀, 我成日鵝佢架
因為屋企有小朋友, 我要佢做好榜樣, 我唔比佢食煙講粗口同埋要教小朋友讀書寫字唱歌
最重要保持清潔, 因為有小朋友關系, 佢都有話過我好煩
唔知咁樣關唔關事呢?

引用:
原帖由 panpeter 於 2015-1-7 01:35 PM 發表 查看引用來源
咁,我錫番妳啦,不要哭

唔洗,我有老公錫

引用:
原帖由 空中白羊 於 2015-1-7 02:30 PM 發表 查看引用來源

你老公好搞笑:smile_o01:
佢真係好搞笑架, 講野係一針見血果d人, 我覺得佢好叻, 完全係我鍾意果類男人嚟

引用:
原帖由 QQ2810 於 2015-1-7 02:49 PM 發表 查看引用來源

唔洗,我有老公錫
你要等喎...

等你訓著先有喎

我们氹吓妳,咁咪開心噃

可能佢滾過~!:smile_44:

引用:
原帖由 QQ2810 於 2015/1/7 14:48 發表 查看引用來源

係呀, 我成日鵝佢架
因為屋企有小朋友, 我要佢做好榜樣, 我唔比佢食煙講粗口同埋要教小朋友讀書寫字唱歌
最重要保持清潔, 因為有小朋友關系, 佢都有話過我好煩
唔知咁樣關唔關事呢?
用中立角度去睇,妳無錯做好榜樣係正確,但係如果大過份就唔係好好,我只係希望妳明白妳心愛的人在出面可能好忙很想回到很舒舒服服的家,我都明白妳在家裡都好忙,因為要打理一個安樂窩會好多事情去做,如果老公唔係大過份就唔好哦佢喇,請其唔好沒真憑實據就係話佢去咗滾,會這樣說話會去到無法修補的地步,妳好好記住。

小朋友都唔比太多好一面做教材,試想妳情願由你們在小朋友身邊去知道外面唔好的世界定還是由小朋友自己一個接觸這個世界,好多東西在出面咩到會發生,您們可以唔比得邊樣,對老公係要比未結婚時更好因為感情淡大家要好好保護,做父母要做一個好唔好都比仔女去做去試,係仔女身邊好像朋友,要佢試過如果錯咗就要講述點解會這樣唔好,正等如數學老師只係去教題目,但係唔會比學生做數,這樣點學識點計算過程,小朋友大家都做過,當時父母都有好多唔比,只會講大個就會知,當時咪又係偷偷去做唔講比父母知,現在的妳可以做人父母就有機會去做孩子的導遊帶領同講述好同唔好的一面,記得唔好只係講「唔比、唔好、唔可以、唔去得……」。

到最後講就係兩公婆相處係要相親相愛,人永遠會有好多習慣,如果太多去哦邊個想見到佢,希望可以去用返拍拖的年代去對大家,係街點解有啲公公婆婆會手拖手去公園,就因為百年如一日,果一日就永遠去返兩個拍拖的年代。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆