上一頁下一頁
發新話題

--有冇知情人仕話我知d骨女係咪好多都一腳搭幾船?佢地d仔大部份係客?

收藏  |  訂閱
58  1.8k

引用:
原帖由 公安大隊長 於 2009-4-22 12:20 PM 發表 查看引用來源
大陸妹, 聽我朋友既講法, 係一定唔寵壞得

無耐條女已經由宿舍搬去佢星晨花園既屋企同居, 開頭我朋友仲會比錢條女搭的士返工, 後尾嚴貴, 要條女搭電單車返工, 當然治女一定要收放, 送禮亦唔可少, 送左兩條幾百蚊既 ...
繼續:smile_34:

引用:
原帖由 I979I980 於 2009-4-22 12:50 PM 發表 查看引用來源

繼續:smile_34:
講晒啦, 如果連細節都講埋, 出本書都未掂, 要寫日記 :smile_30:

講返條女既細妹, 都幾不可想像, 係極窮既貴州山區養豬耕田經常比父母打,

落到中山打工廠工, 連幾蚊個飯盒都慳, 日日捱麵包捱病, 後尾比人遲退, 原因係佢成日晨早嘈, 影響其他工友睡眠, 後來打日本料理工, 又怕太陽曬, 無做, 最後迫我朋友收留佢, 係佢屋企住同店舖打工,
但係又做唔到野, 成日想識 d 靚仔 + 有錢的男仔

例如, 唔攞重貨, 怕比客戶 ( 有錢仔 ) 見到失禮
有個客戶送左隻狗比我朋友, 我朋友唔要, 但佢想要, 原因係拖住隻狗行街, 佢以為會引到有錢仔注意, 點知果日返來話唔要隻狗, 原因係隻狗唔靚, 而且引唔到靚仔, 引到咸濕叔虎 :smile_30:

我朋友因為唔想益佢, 伙食都要差點 :smile_44:  原因係想慳 :smile_30:

d故事好好聽

不過你朋友咁有錢 自己又搞生意

照計 買衫買手機買袋呢d濕濕碎啦 對佢講 洗乜咁不滿啫 !!!!!!!!

引用:
原帖由 funnyboypat2 於 22-4-2009 20:13 發表 查看引用來源
d故事好好聽

照計 買衫買手機買袋呢d濕濕碎啦 對佢講 洗乜咁不滿啫 !!!!!!!!
有錢亦不一定 想買手機買袋, 何況投資在於囡身上....亦要有眼光

引用:
原帖由 ykk090 於 2009-4-23 12:10 AM 發表 查看引用來源

有錢亦不一定 想買手機買袋, 何況投資在於囡身上....亦要有眼光
即係條女唔值得咁買野比佢

引用:
原帖由 funnyboypat2 於 2009-4-22 08:13 PM 發表 查看引用來源
d故事好好聽

1. 攪生意要洗好多錢嘛, 佢無做野好耐啦, 屋企人係有點錢, 見佢由手好閒, 香港租金, 人工高, 競爭大, 所以咪比錢 ( 30萬港紙 )佢返大陸開店舖囉, 齋舖租金, 乜都唔計, 先二千幾一個月, 好有錢咩 ? 以前租星晨花園住租金約 1 千, 現在租店舖附近既唐樓, 仲要係 6 樓 ( 都唔知佢老婆大肚點行 ) 先千二 :smile_30:

仲有, 有錢人, 唔代表唔枯寒, 更加唔代表要益其他人 :smile_30:

你當我吹水講故仔無所謂, 你信唔信, 我無賺蝕

引用:
原帖由 funnyboypat2 於 2009-4-23 12:13 AM 發表 查看引用來源

即係條女唔值得咁買野比佢
當然唔係唔值得, 而係錢是自己的, 點解下下要貼錢比埋你份, 我相信大家溝女, 都唔會話有錢兩份洗, 你果份你自己洗, 我果份比埋你洗咁好掛, 人性係自私架,

我又失業, 又靠 look card 生活, 出去玩咪又係今次你比錢, 下次我比錢, 唔通請埋我咩, 雖然佢成日話大家兩兄弟, 有錢兩份洗, 唔好計較, 但係事實上, 心照啦, 唔洗人講都識做自己比錢啦 :smile_30:

佢無錢, 但亞哥有, 屋企每月係香港時比零用錢佢都有 6 千, 我就唔同, 無收入, 就真係無錢, 唔 look card 唔通求親戚朋友咩, 真係自己攞黎衰

深圳都嚴成本高, 競爭大, 所以先死去中山, 二線城市開店舖0者, 仲有另一個原因, 係覺得果度治安較好,

引用:
原帖由 ykk090 於 2009-4-23 12:10 AM 發表 查看引用來源

呢D投資, 我吾敢再淋

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆