上一頁下一頁
發新話題

沉船沉到無得救 :我和她在深圳的故事(Update:P.23,P.34,add details P.52)

收藏  |  訂閱
931  102.4k

確定左目標就好好努力啦:smile_38:

師兄...如果你EQ唔夠高...你同條女都唔會有好結果...請想想我呢句說話吧...:smile_o12:

香港人返到大陸 = 水魚~~~
你地俾大陸人當水魚咁玩啦~~

GIRL, GIRL,GIRL, GIRLGIRL, GIRLGIRL, GIRL,GIRL, GIRLGIRL, GIRLGIRL, GIRL,GIRL, GIRLGIRL, GIRLGIRL, GIRL,GIRL, GIRLGIRL, GIRL

引用:
原帖由 !@_@! 於 2009-10-22 01:34 AM 發表 查看引用來源
確定左目標就好好努力啦:smile_38:
thx for yr support…沈船朋友仔,大家禁話啦

引用:
原帖由 AORTA 於 2009-10-19 08:10 PM 發表 查看引用來源
"你娘子是人是妖,有一方法,一試便知,你聽著..........."
許仙聽了那法海疏擺,對自己的娘子也半信半疑,于是歸家后斟下兩盞雄黃酒,遞一盞給白娘子,白娘接過酒,只覺雄黃氣味直沖腦門,不敢喝下,只好借故推辭.
無奈那許仙死纏爛打,白娘又怕他起疑,便仗著自己有千年道行,將那雄黃酒一口喝盡.許仙又勸,白娘抵不住,又喝兩杯.酒方下肚,已經覺得頭昏目眩,身心俱裂,匆匆跑向床邊往上一躺,許仙緊跟其后,掀開帳子一看:哪有什么如花嬌妻!只見一條大白蛇盤臥床上,奄奄一息.
那許仙乃凡夫俗子,怎能受得了如此驚嚇?他大叫一聲,靈魂出竅,就這么被生生嚇死了.....

好地地走去試人~你好自為之......
引用:
原帖由 AORTA 於 2009-10-20 07:17 PM 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=227217050&ptid=10776320][/url]
我舉白蛇的例,意指:法海=樓主心中疑心生出來的暗魅.這個暗魅是你的心魔,他一直在你耳邊在你腦海不斷地同你說:她是妖,你相信她?妖精是要食人的,你要不要試試看?看看她丑陋的原型?

你若是苦苦相逼,不斷試探,給你真相,嚇一跳,又是何苦?

有癡心一片資助情郎上京考試,最偉大的妓女;也有中狀元后翻臉不認人,最無恥的書生.

歡場女子一定無情加隨便嗎?把人歸成一類然后下一個定義是很不科學的態度,你以為是賣豬肉?

即使你現在給她家用,恕我直言,從你的回答里,仍然是看出一種試探的意味.你就是那種典型的:放手一搏吧,怕虧錢;鳴金收兵吧,又怕錯過姻緣.你既期待又怕傷害.

或許這是現代許多人對愛情的態度,商業社會產生商業人性.但如果真要這樣穩陣,你應該找一個有正常工作的女子,你這場愛情一開始便是一場賭局,你在賭,她也在賭,只不過照現在看來,她下的籌碼已經比你大:她辭去工作,年華老去,不能再回頭,別忘記她家的窮困.而你,有收入不錯的工作,父母在香港,生活無論如何比她的家人要好.沉船,你最多掉一層皮,而她,是萬劫不復.

賭局已開,雙方已經就位,籌碼也推了出去,在結果出來之前,淡定一點,要不怕輸,才有男子氣概啊小弟,摸著牌,誠惶誠恐,左顧右盼,那是娘炮~~

好感動........

引用:
原帖由 wwkin216 於 2009-10-22 11:10 AM 發表 查看引用來源
thx for yr support…沈船朋友仔,大家禁話啦
師兄, 你有決定啦??

引用:
原帖由 龍虎亂舞 於 2009-10-22 09:47 AM 發表 查看引用來源
師兄...如果你EQ唔夠高...你同條女都唔會有好結果...請想想我呢句說話吧...:smile_o12:
多謝師兄既提點。想講呢個係普遍男女相處之道,並不局限於我個Case既…另如果你留意返之前其實好多時想作出解釋同澄清,真正既互片其實無咩…可能我自己鐘意辯論所以俾到你禁既感覺啦…

引用:
原帖由 a1w2j5 於 2009-10-22 11:14 AM 發表 查看引用來源

師兄, 你有決定啦??
決定左啦!睇返P.34…

引用:
原帖由 wwkin216 於 2009-10-16 12:36 AM 發表 查看引用來源
好啦禁我交代返呢兩日發生既事。好坦白講,我而家先知道討論區既偉大力量。我一路睇,一路了解左好多曾經沈船既故事,一路既思想亦都改變。另外亦都好多謝各位留過言;PM過我,吊過我甚至乎想出手幫我既師兄,無論你 ...
Ching, 我可以話埋個ending比你知都得啦.佢搵工又唔想做服務員,售貨員因為太辛苦.文職又搵唔到因為無學歷.最後會同你講想係夜場做DJ或者媽咪,又或者一年後都仲係待業中. 
跟住出現既問題係,佢做DJ或者媽咪,你同佢又再因為某一日佢失蹤無接你電話,你又估佢有無同d客有交易. 
又或者佢無野做,每日唔係打牌就係去上網,打牌買六合彩輸到問你拿下個月家用同埋怨你家用小,或者日日QQ唔知識埋d咩人,你夜晚唔係屋企,佢就同D朋友落D飲酒Fing頭.

呢個係個人經驗,你可以唔信,但係你一日放佢係深圳,而你係香港唔係日日係到,有90%會出現以上既情況. 

做慣夜場,朋友又係夜場既人係好難返回頭,你真係想同佢一齊,你第一件事就係要佢斷曬之前既朋友,搬離深圳CP等夜場眾多既地方,等佢習慣日頭返工夜晚訓覺,離開物質無咁腐敗既生活.跟住快d結婚,生個細路煩住佢,大約4年至5年,佢個單程證應該ok架啦,接埋大人同小朋友黎香港,CHING有多小學歷又有正職,雖然辛苦小小,但係節儉小小應該都可以維持一個三人家庭既開支.咁樣你日頭返工佢帶細路,夜晚你放工返屋企同老婆仔女食飯睇下電視,唔算係好富庶,但都叫溫暖幸福啦. 

你自己想清楚成個planning先決定下一步點行.

引用:
原帖由 mcdullmic 於 2009-10-22 12:22 PM 發表 查看引用來源

Ching, 我可以話埋個ending比你知都得啦.佢搵工又唔想做服務員,售貨員因為太辛苦.文職又搵唔到因為無學歷.最後會同你講想係夜場做DJ或者媽咪,又或者一年後都仲係待業中. 
跟住出現既問題係,佢做DJ或者媽 ...
Great. It seems this ending is quite predictable:smile_o12:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆