上一頁下一頁
發新話題

沉船沉到無得救 :我和她在深圳的故事(Update:P.23,P.34,add details P.52)

收藏  |  訂閱
931  102.4k

引用:
原帖由 20888 於 2009-10-18 09:56 AM 發表 查看引用來源

依家系你開個post想請教師兄們, 唔系系學校返學, 唔需要講咩語法! 個個都返過學, 你只會紙上談兵, 請用你既實際行動去搞定你所謂的"女朋友". 希望你呢種唔認輸精神你個位"女朋友"懂的欣賞你! 唔同你浪費時間了,  ...
師兄,君子風度翩翩,成件事如果講唔過人唔好話人地唔認輸。仲有,你既Post既本意似乎唔係俾緊意見我,似係想捉我痛腳同Challenge緊我多D;又,你落Order叫我細閱之,禁呢D都係我細閱之後覺得因為你語法有問題(簡稱語病)想同你厘清我地說話之間既誤解。

引用:
原帖由 haecohaeco 於 2009-10-18 10:36 AM 發表 查看引用來源
呢個所謂大學生,文化修養及品格同街邊市井小民差唔多
情若無花不結果,如要開花,就要灌溉,所謂灌溉,就係金錢
時間,精神,缺一不可,最後贈言,沉船呢個玩意,傷身又傷金,
細佬,好自為之:smile_38:
呢位師兄,首先好多謝你既意見。不過我唔認為係度要表現我既文化修養同品格,不然你又會說小弟造作了…

ching, 睇晒你寫o既野, 雖然我唔知你甘早係對定錯, 但都希望你找到你o既幸福
順便提下你,我想問一下你個女友有冇打手機號碼, 如果冇, 你最好要佢改一改 (如果佢自己都改左甘就very good), 甘樣佢就以真正可以離開

引用:
原帖由 迷之子 於 2009-10-18 09:53 AM 發表 查看引用來源
唔記得左講   唔係當你kind   你真係kind   
上網無野睇  多d你呢d 人開post都唔錯  用黎消磨時間:smile_30:
如果上網無夜睇你咪上網DL睇四仔Lor

引用:
原帖由 masato1982 於 2009-10-18 04:26 AM 發表 查看引用來源

不過我都想知,因為我都有意同我女朋友將來結婚. 佢都唔係香港人. 佢如果去香港做o野都要work permit(題外話)

我想參考下我o地可以點做, 令到佢o地係香港點樣比較容易融入個社會. 畢竟係會有culture shock..
呢樣我有想過同做略略調查…佢地如果要係香港工作既話最少要等三,五,七年時間,因為要等張香港身份證,而且拿到後也未必能找到工作(基於是國內新移民加國內學歷不被香港承認),極其量也是一些低下的工作。所以你要有準備養佢一世…至於融入社會,我認為不必通過工作的途徑,大前提只要佢地識講白話(亦都係基本)便能夠慢慢融入,適應。

哈哈~~樓主真係有d宋世傑既風範   
個個人都錯既   佢都有駁番你既理由   :smile_30: :smile_30:
好喇~~我無野再好講lu    你嬴喇:smile_30: :smile_30:

引用:
原帖由 snwong 於 2009-10-18 10:42 AM 發表 查看引用來源
ching, 睇晒你寫o既野, 雖然我唔知你甘早係對定錯, 但都希望你找到你o既幸福
順便提下你,我想問一下你個女友有冇打手機號碼, 如果冇, 你最好要佢改一改 (如果佢自己都改左甘就very good), 甘樣佢就以真正可以離開
多謝師兄既意見同祝福!我會嘗試叫佢更改手機號碼的…

引用:
原帖由 迷之子 於 2009-10-18 11:03 AM 發表 查看引用來源
哈哈~~樓主真係有d宋世傑既風範   
個個人都錯既   佢都有駁番你既理由   :smile_30: :smile_30:
好喇~~我無野再好講lu    你嬴喇:smile_30: :smile_30:
簡單D黎講如果係意見,善意提點和經驗分享,我還是會接受甚至跟隨黎做,不過有D人唔係,淨係識吊吊吊同捉人痛腳。正如前所講啦,我又唔係唔被人吊得起,你要我緊起個屎眼俾你吊你都要有理由,而且如果唔係之前既師兄吊9我叫我唔好試同俾錢佢我都唔會做左禁既決定發展到禁既地步。

我不是讀𠵍學

你猜我有無沉過

每一個說話是有動機的, 在下為例, 我的動機是我本身是一個反港女狂熱份子。
我的議建,你會比較接受, 因我和你的觀點有comman 的地方,這口共鳴,但不一定是好提議。只不過我們有一兩點是有共通而己,如果這樣就搭博頭,做兄弟,你會好易被騙

有些ching的立場是想你玩過就算,無謂越啋越深,他們痛過,傷過.
寧錯過,不可再痛過,嘻嘻哈哈玩到35,save 到D 錢找個良家結婚.
一樂也。
有些ching 愛take risk. 人生十回年,又何必今保守

了解下自己,什麼是最適合自已,就比什麼都強

我其實幾支持你的。

估到的愛情故事好乏味的

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆