上一頁下一頁
發新話題

沉船沉到無得救 :我和她在深圳的故事(Update:P.23,P.34,add details P.52)

收藏  |  訂閱
931  102.4k

早d走啦...睇你無咩經濟能力...俾得四五千蚊...到時有狼狗..自己仲無隱呀
小弟當年19歲搵2萬幾個月...都俾8千大陸條女啦.一齊左年幾...到你俾多幾個月你就覺得經濟壓力幾大下=.=走完就覺得輕鬆哂....
師兄..我都明白你心情..學會慢慢放低...沉船一點都唔好受嫁:smile_39:

引用:
原帖由 公子公子 於 2009-10-16 02:11 PM 發表 查看引用來源

唉!慘過坐監...
要澄清我無話過唔俾佢同Fd出街玩,只要唔係客就Ok…佢係深圳無朋友我知,但有幾次堅同Fd出去我都無干涉D咩(善意)

你還很年青,想沉可以沉.
沉船也要講條件的,好好享受

引用:
原帖由 !@_@! 於 2009-10-17 04:31 AM 發表 查看引用來源
這位是c hing 定c 姐呀?
你有此高論,小弟亦實是非常明白的!
但人總是想為希望而活,樓主更正是為此希望而生活...樓主勇敢地走下去,找個又大大好的禾穗吧!
小弟既語氣可能沖動左d! 但都系想樓主明白希望同現實系兩回事, 大陸女仔表面功夫做到足, 少d經驗都好易中招. 小弟系深圳都花左唔少錢, 亦都失敗痛心過! 樓主年紀尚輕, 失敗多d自然會明白其中之道理! 只望樓主可以理智d處理好呢件事.

Why you so bite?

is it HK no good girl?

waste time and Vitamin M on 沉船

引用:
原帖由 blue4tom 於 2009-10-16 04:31 PM 發表 查看引用來源

樓主, 家用+房租水電煤係比硬架, 比如說:
方法一).家用2k你直接比佢, 房租水電煤管理費加埋3k你自己親手交。
方法二).5k比晒佢, 所有野佢自己攪掂晒。
方法三).問其他巴打or自己諗.

基本上4~5k呢個支出係 ...
首先多謝師兄指教!你呢篇隨時長過我果三篇加埋…講堅你寫既我睇完又睇睇左三次…結論係,有D我一定會參考住跟住黎做,有D我就覺得並不適合我既情況,,因為相處始終會有唔同情況…不過都值得記下以備將來不時之需,亦都令我對大陸女既相處手法升Lv…至於錢銀既做法,其實我俾得佢我都唔會睇得禁緊,只不過想Offer果下會想清楚D…而且亦都同之前所講,佢越黎越知慳識…尋日佢同Fd去行東門,我已經同佢講同個Fd食好D,有D咩一定需要買就買,不過就慳D洗啦…點知佢除左食左一碗酸辣粉就咩都無買過…至於仲有其他既,例如什麼讀書,呢D都頗為有意思,因為係我想都沒有想既事…我唔知師兄情況但我覺得師兄既經歷應該不少…如果有幸既話小弟想請師兄食返餐飯,當係交流下,幫下我…如果介意既話亦都可以PM聯絡…

引用:
原帖由 blue4tom 於 2009-10-16 04:31 PM 發表 查看引用來源

樓主, 家用+房租水電煤係比硬架, 比如說:
方法一).家用2k你直接比佢, 房租水電煤管理費加埋3k你自己親手交。
方法二).5k比晒佢, 所有野佢自己攪掂晒。
方法三).問其他巴打or自己諗.

基本上4~5k呢個支出係 ...
仲有其實想講多句我係地球人不過同佢相處時日有功加上係四川時俾佢D fd同同鄉感染唔多唔少都被異化左…

引用:
原帖由 KevinPo 於 2009-10-16 07:29 PM 發表 查看引用來源

深圳大把呢d場啦. 你開份生果報好多時都有介紹.

只不過係你條女唔識姐.

有樣野真係要講講, 佢地呢d外省女真係無咩事都唔會隨處走的.
你唔好以為佢地好熟深圳. 你有時間就同佢一齊周處去下啦.

就跟 bl ...
深圳有呢D場我就真係唔係禁知,不過佢唔熟路我梗知啦…所以我一定會幫佢既

間中返左幾page. 意見如下:

1) 你仲後生, 可以輸得起, >30 age, 分手感情打擊會大點, 二十幾冇咩所謂
[點解咁講,凡事作最壞打算呀]

2) 我諗你包佢架話, 5k 洗幾多點比法我冇意見,但一點,夜場紿中係品流複習,做金魚的話, 一黎收入唔多,二黎d 女同事講下講下, 影響女架思想,所以轉下份工啦,真係

3) 你覺得同佢開心,呢幾個月, 咁咪計續一切囉, 聽日/future, 誰知道呢. 佢問你結分與否. 你可以話我地重拍下拖先啦.
[如果大家叫你放開,分手吧, 相信你亦唔捨得]

p.s.: 你係香港返工, 成日用係交通上都唔少時間. 車費另計啦. 真係幾tired的 [呢d 係費話....kaka..   ]

睇人回得多文字.. 聽下歌啦.

最后一个情人 dj舞曲

呢個版本好聽d.. 問下自己/佢, 會否做..[最後一個情人.] :smile_34:

http://www.jzlisheng.com/News/UploadFile/200802/20080217124546312.mp3

总在午夜梦醒的时分
在我不经意的每个转身
看见你脸上留下的泪痕
让我怎能不为你心疼
你让她带走了你的灵魂
她在你心伤留下了裂痕
破碎的心从此不再完整
没有她的夜晚从此变得陌生
我愿做你
最后一个情人
守护着你每个清晨日出到黄昏
忘记她曾给过你的温存