上一頁下一頁
發新話題

沉船沉到無得救 :我和她在深圳的故事(Update:P.23,P.34,add details P.52)

收藏  |  訂閱
931  102.4k

引用:
原帖由 KevinPo 於 2009-10-16 12:02 PM 發表 查看引用來源

就好似之前有位師兄所講,
佢地出黎做係想証明自己有能力比人搵得多錢.
所以先會做d不道德既事情.

如果佢呢個想法依然改不了就當然無藥可救啦.
但係如果有人教化一下, 佢未必一定要做番果行既.

一個人無 ...
咪同香港d 妹妹一樣去做trade gals 諗法

你唔好同佢搵理由, 你只係要評估自己accept or not

同你自己條低線係幾多

引用:
原帖由 tamako_egg 於 2009-10-16 11:47 發表

好多時一有左bb就冇返轉頭( 唔計d冇責任男人同賤男)

樓主如果真係想一起做好心理準備會好d

lei到好多bro都衰過la

國內囡囡俾港女attractive 好多但文化唔同要一起要俾多好多努力同心力....

教大佢地 ...
冇錯,我認為小朋友O既家教好重要
所以我揾老婆MAYBE 我宜家個女朋友都要係一個我認為佢係一個賢內助..我睇manner 睇得幾重
sorry...有D離題

希望樓主心想事成

引用:
原帖由 jasonkickjason 於 2009-10-15 08:53 PM 發表
看樓主的中文,習慣,是不是從外國回流香港?
她們出來做,有很多原因。但她們知道這行不可做一世.

她是喜歡妳,因你的「貨色」太明顯,你賣的是好男孩(會尊重女人和不會佔其便宜),有安全感,率性(因你會把她 ...
師兄呢一段文真係好"得"呀!!講中哂核心!!

引用:
原帖由 tamako_egg 於 2009-10-16 12:06 PM 發表 查看引用來源

咪同香港d 妹妹一樣去做trade gals 諗法

你唔好同佢搵理由, 你只係要評估自己accept or not

同你自己條低線係幾多
有次睇無線新聞透視之類既節目,
都訪問過做過 trade gals 既女仔,
佢地都好後悔.... 咁呢d咪叫有得救囉... :smile_13:

想問下師兄,有無諗過經濟問題?你一個月2萬多,要養你自己,家人,而家要養埋女方+家人,通常兩地情最大問題係錢呀!!!遲d結婚,生仔,養細路d錢點呀?你阿爸阿媽養到你咁大,唔會唔養返佢地,你自己做得咁辛苦,唔通成世人就為左個女人??我唔反對兩地情.但身為大人,應該做事之前諗清楚,金錢?你接唔接受到女之前同不同男人訓過?性格?一開始大家都會好開心,因為一齊只係玩,唔會講唔開心ga事,所以好易沉,但耐左,開始有交集就會有好多問題出現,師兄,祝你好運啦

引用:
原帖由 hilldog 於 2009-10-16 12:38 PM 發表 查看引用來源
想問下師兄,有無諗過經濟問題?你一個月2萬多,要養你自己,家人,而家要養埋女方+家人,通常兩地情最大問題係錢呀!!!遲d結婚,生仔,養細路d錢點呀?你阿爸阿媽養到你咁大,唔會唔養返佢地,你自己做得咁辛苦,唔通成世人就為左個女人??我唔反對兩地情.但身為大人,應該做事之前諗清楚,金錢?你接唔接受到女之前同不同男人訓過?性格?一開始大家都會好開心,因為一齊只係玩,唔會講唔開心ga事,所以好易沉,但耐左,開始有交集就會有好多問題出現,師兄,祝你好運啦

其實除左 bold 左果兩句 (仲要 case by case).

同所以地方既女人拍拖都係要諗呢d伽啦... :smile_42:

Too long, anyway have a happy ending.

我曾係內地工作兩年
內地玩就11年
年紀就29
應該同你有啲諗法差唔多
見到身邊中港情緣大部份都係悲多喜少
1)怕呃錢我覺得真係呃唔到你
怕呃你感情你重後生
你愛佢
你比錢佢叫佢唔會反夜場
日久見人心
你一個月比幾千蚊影響唔到你生活
2)其實見大部份做夜場啲女
都做唔反白班
就算結咗婚我都見過有條女做反有咗bb先無做
3)愛一個人
唔好計較要付出
4)最後希望你今次找到真愛

引用:
原帖由 jasonkickjason 於 2009-10-15 08:53 PM 發表 查看引用來源
看樓主的中文,習慣,是不是從外國回流香港?
她們出來做,有很多原因。但她們知道這行不可做一世.

她是喜歡妳,因你的「貨色」太明顯,你賣的是好男孩(會尊重女人和不會佔其便宜),有安全感,率性(因你會把她 ...
小弟不是外國回來,都係Local…多謝師兄既意見!不過你講既將佢“地上化”,呢個Term值得我去細味…佢成能日都會同我講…話我係佢既天使,令到佢要做D咩唔可以做D咩,又話我令佢從夜場呢個無底深淵,物質化既世界慢慢拉返佢上來……不過我都係當佢吹水,聽完就算…另外係你既分析上面想加小小:話說有一次我同佢同佢個Fd去食飯,佢話佢除左鐘意我既上進心外,普遍地,佢地(at least佢地兩個)都Prefer同香港人一齊甚至結婚(呢樣同係沈船度話佢地結婚都同老鄉結婚大相徑庭),原因係:香港人有風度,唔似大陸仔禁唔識尊重女性。另外,大陸仔淨係識嫖賭毒,由其是賭錢,我返佢地鄉下就睇得好清楚呢一樣,總括黎講就唔似我地香港人,成日無所事事不務正業。另外講佢地話大陸仔唔鐘意香港人就好似我地香港女人唔鐘意大陸女人,因為我地香港仔搶左佢地D女人,而大陸女則搶左香港D仔

引用:
原帖由 wwkin216 於 2009-10-16 11:37 AM 發表 查看引用來源
我唔會亦都唔洗禁做啦…正如我之前所講,之前一路突擊佢都係理埋係屋企訓覺同睇電視,佢熟既同事五隻手指數得曬,在深圳更只得一,兩個朋友,人地叫佢出去玩佢都唔出…所以,除左佢夜場果份工外,基本上我對佢都好有 ...
唉!慘過坐監...

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆