上一頁下一頁
發新話題

沉船沉到無得救 :我和她在深圳的故事(Update:P.23,P.34,add details P.52)

收藏  |  訂閱
931  102.4k

引用:
原帖由 wwkin216 於 2009-10-16 12:53 AM 發表 查看引用來源
呀Hae兄,呢度禁多個Post我第一個回左你先,我吊你啦!咩都唔知頭唔知路係度亂插,我本身都係善意討論同埋已經強調不喜勿插,你鐘意就俾意見唔鐘意你咪有理由地吊我Lor,你要我緊係個屎眼俾你吊你都要有D理由好Wor, ...
:smile_o12: 吊得好

引用:
原帖由 信差 於 2009-10-15 12:30 PM 發表 查看引用來源

c hing , 咁我都唔係想同你嘈 , 只不過係睇唔眼樓主係咁比人屌啫 , 人地諗住出個post出黎分亨下,搵人幫下手,你地就個個係咁屌,攪到好似千夫所指咁 , 佢諗得通佢就唔使post自己d野出黎啦(我相信係真事) , 貪 ...
其實呢個人我放棄咗,唔吊但系唔值得幫。我覺得很虛偽。

學柴九哥講,人生有幾多十年,有緣先會聚在一起,得和失都可以帶比你美好的回憶和經驗,條路點行你自己決定,當事人覺得值得就不用理會其他人的諗法因為條路係你自己,錯對也要自己負責任,祝你一帆風順:smile_o07:

引用:
原帖由 wwkin216 於 2009-10-15 20:43 發表
多數師兄教誨,小弟會銘記於心。至於小弟亦本來打算下年一月同佢一齊住。再加多少少:佢地興勿完屎尿D紙放落垃圾桶而唔係直接放入Toilet…
呢D野我都見過兩次, 我之前兩個roommate 都係o甘...但唔係Chinese...係韓國妹 同埋墨西哥人

小弟覺得兩個人一齊唔係淨係I like you or You like me...
文化背景唔一樣都ok
教育背景大家差唔多都ok
思想最緊要係一致..more or less similar 都ok
生活習慣可以協調下
宗教就大問題..一個回教同基督徒行埋一齊會點呢? 不過唔關樓主事..hehe
我估, 你o地只係拖日子...未必有結果...太多differences...你哋背景都唔一樣
難聽D講句,佢配唔起你...話o西你係一個educated 既professional 用自己才能係社會打滾
佢冇你有個能力,甚至連1/4 都未必有.只可以靠身體勞力去謀生
根本就係唔同世界o既人..
自己做pros and cons
如果你覺得呢個世界冇o左呢個女人唔得o既..你就go ahead,同埋用盡你個能力去保護佢
In addditon, 我唔覺樓主係賤男.

“身不由己”?是不是有人用刀槍威脅她做快仔呀???:smile_30:

引用:
原帖由 wwkin216 於 2009-10-16 12:36 AM 發表 查看引用來源
好啦禁我交代返呢兩日發生既事。好坦白講,我而家先知道討論區既偉大力量。我一路睇,一路了解左好多曾經沈船既故事,一路既思想亦都改變。另外亦都好多謝各位留過言;PM過我,吊過我甚至乎想出手幫我既師兄,無論你 ...
好開心見到你踏出咗第一步, 可以做既你都做咗, 如果佢唔接受你都只可認命, 再落去你可以慢慢再了解下佢為人, 大家性格合唔合, 可唔可以做夫妻, 祝你好運 :smile_o12:
(p.s. 我唔係只識屌你:smile_o11: )

都好,希望你有個完滿結局啦!

看完了 , 了解了 , 明知有欺騙的事(快仔) ,c 兄 從頭到尾都是自願 , 難分難捨 ,  希望你幸福 上面的女人魔力幾利害

GOOD LUCK!

CHING,祝你地生活愉快。

希望你地真係可以行埋落去,俾廣大既沉船兄弟覺得呢個世界同大陸女人都仲係美好既(哈哈!)大家會祝福你地

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆