上一頁下一頁
發新話題

沉船沉到無得救 :我和她在深圳的故事(Update:P.23,P.34,add details P.52)

收藏  |  訂閱
931  102.4k

引用:
原帖由 garfun64 於 2009-10-15 08:39 AM 發表 查看引用來源

講?幾日!你貢多理由、貢多道理、貢多直口、你又話要保護自己、又話乜又七!

唉!乜你唔疲倦咩!

你貢唔信佢,又唔想私有化!

四、五仟銀都話貴!

唔能洗錢養你好嘛!

你做?好心放過佢啦! ...
言則師兄叫我用錢去買“自己對佢既信心”?錢事少,但私有化左佢係咪又真係有將來?敬希勿插,只不過大家既觀點同睇法有唔同姐。

引用:
原帖由 KevinPo 於 2009-10-15 08:47 AM 發表 查看引用來源

佢要唔要你養, 只係憑你點思想灌輸比佢既姐.
你老是以為自己個三兩千家用係有撚曬既話,
我比你係香港搵到條女結到婚都死啦.

你失業無錢既時候, 暫且唔講呢條女,
你隨便係香港 (或者世界任何一個地方), 八 ...
係呢度又俾我交代我自己既背景多少少…講真我唔係讀經濟,我唔記得左邊位師兄吊9我因為讀樣而做人做到算爆…係,可能我係做Sales,所以習慣左咩都同人算盡;係,我以前同幾個香港女仔拍過拖,但大家都係AA制,除左生日呀,大時大節禁,佢地平時又唔會叫我買呢樣果樣甚至拍拖要俾家用…禁我都一定知大陸女同港女情況唔同,港女始終都有其基本生活能力…但係就因為禁既習慣同生活模式令到我既意識時常會懷疑佢係咪呃緊我…吊,咩能都要幫佢俾既,有無攪能錯…禁當然我係大陸生活既時日有功我亦都慢慢睇化左呢件事

引用:
原帖由 blue4tom 於 2009-10-15 09:01 AM 發表 查看引用來源
到左29, 30頁見到好多巴打開始係度怒插樓主, 大家唔好插得甘激, 吊頸都要抖抖氣, 而且我覺得呢度開始分成 4 派, 1).插+吊醒9樓主, 2).希望幫到樓主+沉船經驗指引, 3).少派認同樓主既想法/做法, 4).食花生睇好戲。

...
不如先將?師兄既沈船經歷和故事整理一下,同埋Ongoing既亦都繼續Update…唔係真係唔知邊個打邊個…

回覆 456# 的帖子

大家住埋一齊果陣, 就更多野比你學, 大家文化背景/思维觀念都好唔同, 生活起黎會有好多磨擦和趣事, 例如你見慣自己呀媽係一個毛巾洗碗, 另一個毛巾洗廚房, 好衛生, 好干淨, 但你一直都唔會覺母親大人係呢方面既細心, 直至你見到條女一條毛巾洗晒成個廚房+碗碟+爐頭+地下, 你就知道有幾甘驚恐, 重有用個掃把掃完個地下, 再掃梳化+張台&你既電腦椅, 差在未掃落張床, 你就知道有幾過引, 佢會覺得無問題, 因為D野的確干淨左, 但你會點諗? 呢D都只係一小點,(當然我有誇張左), 而且相處落去, 如果係真心相愛既話, 你會比佢改變, 佢亦會比你改變, 當然中間會經歷好多"磨合", 唔係一時三刻可以做到, 就算到最後, 你發現條女唔係真心同你一齊, 只係呃9你, 其實你既損失係好有限, 而且係不斷付出既過程當中, 你會發現自己成熟左, 男人老9有咩唔可以再起返身再黎過? 住埋一齊一年基本上咩都試晒出黎, 你會發現呢年無白費, 你會話"好彩無比條女呃9到"or話:"估唔到搵到個真心跟你一世既人"(你成個POST我都係用PDA睇晒&回貼, 好9辛苦呀, 不過比條女封殺得犀利, 無計, 呵呵。)

引用:
原帖由 KevinPo 於 2009-10-15 09:28 AM 發表 查看引用來源

你當唔當佢係雞係你問題.

不過至少, 你起碼要比番佢既 oppontunity cost 比佢.

:smile_45:
如果你禁樣講就無得計,佢要我每星期過去陪佢,無時間做自己既事,夜晚飲能醉左都要過去交功課,唔返工唔陪Fd過去陪佢…特登請兩個禮拜大假陪佢見鄉親父老…等等…呢D又係唔係Opportunity cost…?拍拖又真係要禁計…(善意)

****最討厭我地呢位又愛女自己朋友  又有善心既樓主  講埋d野好嘔心呢   
一開頭就話想結婚驚俾人呃    果頭又話叫d師兄去試   
試完又點呢???根本哂鳩氣   結果唔駛試啦  我話埋你聽都重得呀   
俾錢上床就一定上到   開價包埋佢都重得呀   如果唔係洗撚出黎做呀   
講番我地位情聖樓主   其實係咪佢自己諗多左呀   條囡搵佢黎調濟下  
佢就諗埋一連串既問題俾自己   重以為自己好煩   
去試條女????哈哈~~~好笑,樓主根本就係試緊自己   試咩???
試下自己有幾多吸引力囉    証明一下俾自己睇條女有幾愛佢囉  
如果係愛條女  最首要唔好俾佢出黎做    其他野你根本無資格去理:smile_30: :smile_30:**

絕對同意ching的意見,桔到佢塊肉㖭:smile_34:

引用:
原帖由 wwkin216 於 2009-10-15 07:16 PM 發表 查看引用來源
如果你禁樣講就無得計,佢要我每星期過去陪佢,無時間做自己既事,夜晚飲能醉左都要過去交功課,唔返工唔陪Fd過去陪佢…特登請兩個禮拜大假陪佢見鄉親父老…等等…呢D又係唔係Opportunity cost…?拍拖又真係要禁計… ...
你都知唔係咁計呢.... 但係你就開口埋口怕蝕底 :smile_42:

引用:
原帖由 KevinPo 於 2009-10-15 09:35 AM 發表 查看引用來源

你係香港溝到女又怕唔怕佢日日返工其實係同老闆偷食呀?

你又有無問過你老豆, 點去睇你老母係真係假呀?

大佬, 呢d野邊有得一本通書睇到老,
靠佢既言行舉止, 同自己既感覺呀. :smile_38:
師兄,你都知大陸女唔同香港女,不論係收入,教育程度…問心果句,大陸呢D事真係比多好多,唔係咩…包二奶,包養,結左婚D女都可以再俾人包,更甚既暪住個老公走出去坐?…呢個係發生既機率計算(香港VS大陸)…你可能又話我算爆等等,但大陸D事亂倫到你所無法想像係不爭既事實…(善意)

引用:
原帖由 blue4tom 於 2009-10-15 06:59 PM 發表 查看引用來源
大家住埋一齊果陣, 就更多野比你學, 大家文化背景/思维觀念都好唔同, 生活起黎會有好多磨擦和趣事, 例如你見慣自己呀媽係一個毛巾洗碗, 另一個毛巾洗廚房, 好衛生, 好干淨, 但你一直都唔會覺母親大人係呢方面既細心, 直至你見到條女一條毛巾洗晒成個廚房+碗碟+爐頭+地下, 你就知道有幾甘驚恐, 重有用個掃把掃完個地下, 再掃梳化+張台&你既電腦椅, 差在未掃落張床, 你就知道有幾過引, 佢會覺得無問題, 因為D野的確干淨左, 但你會點諗? 呢D都只係一小點,(當然我有誇張左), 而且相處落去, 如果係真心相愛既話, 你會比佢改變, 佢亦會比你改變, 當然中間會經歷好多"磨合", 唔係一時三刻可以做到, 就算到最後, 你發現條女唔係真心同你一齊, 只係呃9你, 其實你既損失係好有限, 而且係不斷付出既過程當中, 你會發現自己成熟左, 男人老9有咩唔可以再起返身再黎過? 住埋一齊一年基本上咩都試晒出黎, 你會發現呢年無白費, 你會話"好彩無比條女呃9到"or話:"估唔到搵到個真心跟你一世既人"(你成個POST我都係用PDA睇晒&回貼, 好9辛苦呀, 不過比條女封殺得犀利, 無計, 呵呵。)
師兄所言甚是

引用:
原帖由 wwkin216 於 2009-10-15 07:26 PM 發表 查看引用來源
師兄,你都知大陸女唔同香港女,不論係收入,教育程度…問心果句,大陸呢D事真係比多好多,唔係咩…包二奶,包養,結左婚D女都可以再俾人包,更甚既暪住個老公走出去坐?…呢個係發生既機率計算(香港VS大陸)…你可 ...
你個機會率個分母係唔係一樣呀???

香港7m人, 大陸係1000m人, 你唔好用錯分母喎... :smile_45:

我都明白, 所以我贊成一齊住, 仲要日日中港兩邊走,
咁就穩陣好多.

老實講, 一星期返去一兩日既要出軌既機會真係大好多 :smile_42:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆