上一頁下一頁
發新話題

沉船沉到無得救 :我和她在深圳的故事(Update:P.23,P.34,add details P.52)

收藏  |  訂閱
931  102.1k

引用:
原帖由 a-goo 於 2009-10-13 01:34 PM 發表 查看引用來源
上次我有個 friend 問我佢沉船點算,我只係問佢三樣野 :

1. 你會唔會娶佢做老婆?
2. 你介唔介意你同事,同學,朋友,屋企人點睇?
3. 如果佢落香港,可以做什麼?

無幾耐,佢地就分左手 ^^
1. 你會唔會娶佢做老婆?<---Yes, provided that she never lie me, and this is what she tell me she never lie me and trust me a lot
2. 你介唔介意你同事,同學,朋友,屋企人點睇?<---唔介意
3. 如果佢落香港,可以做什麼?<---I propose to arrange her to stay in my father's company to her my father, and she agree this arrangement.

Thanks bro!

引用:
原帖由 jl12345 於 2009-10-12 11:25 PM 發表 查看引用來源

如果你條女系k做落去,無論你地結婚又好, 住埋一齊又好!我唔睇好你地兩個!
d客/媽咪/姐妹只要講同佢講一句:如果佢鐘意你, 想同你一齊, 會俾你做呢行??????
一次可能你條女唔會點念..但系十次八次會點念?  
呢樣佢日日都俾佢夜場D人思想教育架啦…但係佢自己又好似好識分寸禁…

Why you intend to marry a chicken to your wife?

HK$25,000 ; you will no sufficient money to spend! so little money!

我想忠告樓主, 你唔好以為自己後生靚仔, 大學畢業, 收入好, 有前途, 就以為中年阿叔既沉船悲劇唔會發生係自己身上

引用:
原帖由 wwkin216 於 2009-10-13 12:27 PM 發表 查看引用來源
好坦白係度同禁多位師兄講,係,我真係好想見到既結果係佢會出街,禁我就唔洗再沈落去,心碎夢醒…
講到呢度, 終於睇清楚你係咩人! 你好低裝! 難聽d講你好賤!! 本來都有d心機re下你, 而家有d滾囉, 之前講到自己幾咁無奈, 幾咁煩惱, 其實我睇最慘係你條女!

係講得出以上既話, 其實你一d都唔愛佢, 只係想搵個藉口飛起佢, 佢比倒d咩你你冇講我唔知, 我只係睇到對自己心愛既人你連最基本最基本既"信任"同"愛"都冇, 唔好搵人試佢再傷害佢, 將心比己你女朋友搵個姐妹挑逗你引你上床, 你同咗呡個女人上床係咪代表你唔愛你女朋友? 你覺得你女朋友咁做有冇問題?  更更更何況你女朋友萬一出街, 佢為咗咩先? 唔同男人為刺激, 佢只係為咗一樣你比唔倒佢而佢又好需要既野 - 錢呀傻仔!

你放人走啦, 你未出現人地都仲好好地搵下錢為將來, 識咗你搞到佢連自己將來會點都唔知, 係你搞亂佢既人生!!

我可以想像你女朋友既矛盾.....呢個男人根本對我冇信心, 成日疑神疑鬼, 都唔知佢想點, 佢都係介意我出身唔會同我一齊, 我都係返工搵錢好過, 好過到時錢又搵唔到佢又飛我.....

[quote]原帖由 俊二千 於 2009-10-12 11:26 PM 發表 查看引用來源
講真一句
兩個人背景差咁遠
雖然你唔介意佢既出身
但我覺得你雖然唔係夜場識佢
但你始終係好介意呢樣野
如果而家都介意將來第時都會介意,而且將會係將來吵架既話題之一

如果你自己對佢有信心,根本唔會有呢條 ... [/quote  講真,我將來同得佢一齊,我就預左養佢,因為佢係香港係唔會搵到工作。你所講既我絕對認同,所以我每日都在想這一些無限個可能會發生既問題,由其是基於兩地的差別而造成的。不過掉轉黎想,兩個人既摩合,就算係香港人同香港人亦都一樣會有問題…問題是大家如何解決…anyway thx師兄教路

老細岩岩返,晚少少再覆

我好用心去睇所有既post....有好多ching吊樓主話佢唔係男人,做人斤斤計較,話佢搵二萬幾都唔”私有化”條女!!但其實我相信樓主最擔心唔係俾人昆錢,因為同港女拍拖去玩都要洗錢啦....佢最輸唔起係”真感情”:smile_13:

貼去遊客同盟吧, 果度好多前輩幫到你

引用:
原帖由 wwkin216 於 2009-10-13 02:11 PM 發表 查看引用來源
老細岩岩返,晚少少再覆
你條撚樣究竟返乜嘢工架? 又話揾兩皮幾嘢又成日甘撚得閒上網??
你估你係我呀!↓↓:smile_30: :smile_30:
http://www.188channel.com/viewthread.php?tid=10775965&extra=page%3D1&page=1

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆