上一頁下一頁
發新話題

沉船沉到無得救 :我和她在深圳的故事(Update:P.23,P.34,add details P.52)

收藏  |  訂閱
931  102.0k

以前有個師兄去湖南同湖南仔打交仲去搶番一個唔係自己的女,最後結埋婚,你算得上愛咩。

你仲信唔信佢先~信就..唔好攪咁多野啦~
同埋有ching 講得岩.
在深圳一個月二三千蚊一定夠生活。不要再為自己找藉口
,不要她去夜場做啦.

引用:
原帖由 tlce 於 2009-10-12 16:00 發表 查看引用來源

after reading your full story, I believe that you are a real sensitive guy. But um...晌大陸 d 三線鄉鎮,
禮金最多兩萬,我比左四萬 (各位師兄唔好屌我, 人心肉做, 隔左小半個地球送左個女比我),點知外父 ...
娘家人老實,呢D老婆娶得過。

引用:
原帖由 秋哥 於 2009-10-12 04:14 PM 發表 查看引用來源
我都好少回覆, 更家好少有貼, 都忍唔住出黎吊你個傻仔.
你叫人地快D俾意見, 咁你睇左想點, 負面意見? 你就飛左佢? 正面意見, 你就娶左佢?
系你揀老婆定系D網友呀, 你將自己幸福交俾我地發嗡風?
信唔信佢你自己決定 ...
多謝師兄的教誨。但我的觀點是,我想聽多一些不同的意見,至於我做還是不做是我自己考慮的事,和別人無關…

引用:
原帖由 西田美沙 於 2009-10-12 05:00 PM 發表 查看引用來源

agree x 2 !!

樓主你都係要博一博!

睇過你寫自身既條件,應該唔差!

褸主應該問返自己,以你咁既條件,係咪一定要搵呢種人做老婆,同佢做人世 ?:smile_41: :smile_41:

P.S. 凱旋門係高級豪場, 冇返咁上下 ...
我有很多朋友也這樣對我說…但對我來說這不是問題,自己鐘意便是。另外,關於呢件事,我有少少酬金可以俾返誠意幫我既師兄…詳情可以Pm我…

引用:
原帖由 andy_chen 於 2009-10-12 05:09 PM 發表 查看引用來源
大陸人看禮金和香港很不同, 而且他們很講究面子, 我認為C hing 你如真喜歡她就唔好想太多, 你猜佢佢猜你, 又會有乜好?果呢.
P.S. 我的禮金係8萬, 回返4萬.
多謝師兄分享!能否告訴一下師兄的老婆是什麼地方的人?

引用:
原帖由 wwkin216 於 2009-10-12 08:17 PM 發表 查看引用來源
我有很多朋友也這樣對我說…但對我來說這不是問題,自己鐘意便是。另外,關於呢件事,我有少少酬金可以俾返誠意幫我既師兄…詳情可以Pm我…
執迷不悟。

真係愛佢應該帶佢離開k場。

引用:
原帖由 菜烏 於 2009-10-12 05:15 PM 發表 查看引用來源
出?行,講個信字
但佢做哩行又係幾難?
不過一齊?就無可能再比佢做哩行
出?做唔出街唔過夜,你係咪出?做?,你玩鳩我呀
咁你咁唔信咁介意又比佢出?做
樓主你玩曬啦
我識佢果時已經係禁,我都告訴她既然係禁我都無得介意D咩,亦都無得改變佢D咩…加上好多時佢又唔想我幫佢(幫佢交果兩次租都係佢真係?能到仆街先問我拎)…總之就一言難
盡…

引用:
原帖由 cary2006 於 2009-10-12 02:31 PM 發表 查看引用來源
先唔講佢做咩職業 :

1, 每個人做每樣野都有一個目的, 唔敢講佢唔愛你, 但我直覺佢係搵到個條件唔錯既香港後生仔(對於農村嫁到香港仍然係好威既一件事), 一嫁無防, 至於而家既佢係咪真係既佢, ching你自己衡量啦.. ...
師兄講得都好岩, 我都係有個擬問...點解冇試下叫佢唔再做K女, 真係咁想同你一齊仲見埋屋企人講埋結婚, 唔試下轉行搵返份千多蚊人仔平淡的工作? 仲KEEP住做, 一係不嬲駛大, 屋企有大班人要養, 佢話佢唔出街只坐台好難囉, 學師兄咁講...真係未比人打過咩

你想點試?俾錢我,叫我去屌佢啊?米傻啦你!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆