上一頁下一頁
發新話題

第一次初戀感覺再破處

收藏  |  訂閱
152  16.1k

引用:
原帖由 rositayip 於 2019-4-23 13:10 發表 查看引用來源

呵呵,我上黎係分享事俾大家知,睇大家留言PM吹水
慢慢同師兄了解下

路過先, 感覺有時拍拖有拍拖好, 單身又有單身好
我都近3字, 附近人都結哂婚好多都, 但我又唔覺一定要拍拖/結婚先叫完美, 有時都係睇你自己點睇

但當然有個soulmate時候會好好多, 傾咩都得, 就算係網既都好

引用:
原帖由 angelking89 於 2019-4-23 07:00 PM 發表 查看引用來源
路過先, 感覺有時拍拖有拍拖好, 單身又有單身好
我都近3字, 附近人都結哂婚好多都, 但我又唔覺一定要拍拖/結婚先叫完美, 有時都係睇你自己點睇

但當然有個soulmate時候會好好多, 傾咩都得, 就算係網既都好 ...
係想年老時有個伴咁,第時互相有個照應,呢加上父母都擔心佢哋死咗之後得返我一個冇人睇住,所以先想搵返個人咁,至於結唔結婚生仔都係其次。

呢個角色朋友未必可代辦到,因為身邊朋友都好多都有自己家室,當然發生起事上黎都會以家庭為先都純粹正常。

引用:
原帖由 Lincolnf 於 2019-4-23 04:29 PM 發表 查看引用來源

ha....ha...女搵男就幾時都易,特別係呢度:smile_30:
男同女一向兩種唔同的物種黎

引用:
原帖由 rositayip 於 2019-4-23 07:38 PM 發表 查看引用來源

係想年老時有個伴咁,第時互相有個照應,呢加上父母都擔心佢哋死咗之後得返我一個冇人睇住,所以先想搵返個人咁,至於結唔結婚生仔都係其次。

呢個角色朋友未必可代辦到,因為身邊朋友都好多都有自己家室,當然發生起事上黎都會以家庭為先都純粹正常。 ...
咁如果個個soulmate都係單身既話呢?
有時我係覺得朋友都可以有照應, 就算發生事上黎, 好少2樣野同時重疊

引用:
原帖由 rositayip 於 2019-4-23 12:12 AM 發表 查看引用來源

好爆,有啲睇唔到
咁有無啱心水?

引用:
原帖由 rositayip 於 2019-4-23 07:38 PM 發表 查看引用來源

呢個角色朋友未必可代辦到,因為身邊朋友都好多都有自己家室,當然發生起事上黎都會以家庭為先都純粹正常。 ...
有無過伴呢個問題
我覺得真朋友可以做到
兩個人一齊總有一個會走先
最後都會得返一個
所以識下唔同人好似比較好

引用:
原帖由 z123zzz 於 2019-4-23 09:49 PM 發表 查看引用來源

咁有無啱心水?
吹吓水咋喎,大家都好岩傾吖,見大家都多留言

引用:
原帖由 z123zzz 於 2019-4-23 09:52 PM 發表 查看引用來源

有無過伴呢個問題
我覺得真朋友可以做到
兩個人一齊總有一個會走先
最後都會得返一個
所以識下唔同人好似比較好
咁真朋友大時大節都要同家人親友團聚,假期都要家庭樂,講真約朋友陪伴的時間總會少咗,朋友們都有家室有小朋友要湊

引用:
原帖由 rositayip 於 2019-4-23 09:59 PM 發表 查看引用來源

咁真朋友大時大節都要同家人親友團聚,假期都要家庭樂,講真約朋友陪伴的時間總會少咗,朋友們都有家室有小朋友要湊
不過想人陪時候, 基本上一上網就一定有人同你傾

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆