上一頁下一頁
發新話題

急.急.急.我朋友星期五晚係羅湖俾公安拉咗

收藏  |  訂閱
46  4.3k

引用:
原帖由 電光貓 於 2009-4-29 04:22 PM 發表 查看引用來源
希望ching快D出番黎喇∼
多謝師兄關心

引用:
原帖由 martin.cheung 於 2009-4-29 08:25 PM 發表 查看引用來源
:smile_38: c兄吾洗搞啦,搞得黎.佢都出黎喎:smile_39:

到時晒錢晒時間tim
再遲啲真係吾洗搞:smile_39:

引用:
原帖由 jacky528 於 2009-4-29 09:41 PM 發表 查看引用來源
比公安捉不嬲都係坐十五日+罰款5千 ga la
乜有得淨係罰款咩? 同佢私底下針?
sorry師兄
以為俾咗罰款就冇事,唔俾錢就坐十五日
原來兩樣加埋,唔該晒師兄

引用:
原帖由 gogo1679 於 2009-4-29 11:58 PM 發表 查看引用來源
家下搞成點啊...報告下啦
冇哂消息
自己又要返工,下星期先再上去睇吓有冇得搞

真係冇陰公!:')

祝你朋友早日歸來!!!!!!!!!!!!!!!!

真係慘...要比人罰錢...仲要留15日...好似唔比攞野比佢喎....呢排真係要小心D...:smile_38::smile_38:

引用:
原帖由 kkt789 於 2009-4-30 12:15 AM 發表 查看引用來源

sorry師兄
以為俾咗罰款就冇事,唔俾錢就坐十五日
原來兩樣加埋,唔該晒師兄
no thx, for your reference

根 據 內 地 法 律 , 凡 觸 犯 賣 淫 或 嫖 妓 罪 的 人 士 , 通 常 會 被 行 政 機 關 , 即 公 安 機 關 行 政拘 留 十 至 十 五 天 , 罰 款 五 千 元 , 而 最 高 懲 罰 為 行 政 拘 留 六 個 月 至 兩 年 。 若 嫖 客 與 未滿 十 四 歲 女 童 進 行 性 行 為 , 最 低 刑 罰 為 五 年 有 期 徒 刑 和 罰 款 , 而 任 由 未 滿 十 四 歲 女兒 賣 淫 的 父 母 則 可 被 送 往 勞 動 教 養 。 若 有 人 明 知 道 自 己 患 有 性 病 或 嚴 重 傳 染 病 後 ,仍 繼 續 在 內 地 賣 淫 或 嫖 妓 , 最 高 可 被 判 五 年 有 期 徒 刑 和 罰 款 。 如 果 明 知 道 自 己 患 有愛 滋 病 還 故 意 賣 淫 或 嫖 妓 , 則 最 高 可 被 判 誤 殺 罪 , 甚 至 謀 殺 罪 。

大家小心啦!

回覆 38# 的帖子

師兄
請問當日我朋友係咪罰款五千元就可以走?
冇錢比罰款,最多拘留幾多日?
thanks

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆