上一頁下一頁
發新話題

破除迷思...歡迎大家分享性病知識 updated on 30-01-2019 p.1_#1

收藏  |  訂閱
2.4k  452.3k

GOT兄及各師兄們, 我最新份報告都CHECK 左話無中野(雖則都知HIV2, HSV 未必準), 我希望我應該係無事既.
我3個月左右會再去驗, 可能所有野都驗多次, 而家養番健康個身體同銀包先.
祝各師兄身體健康.

引用:
原帖由 hellohelloaaa 於 2017-9-25 10:44 PM 發表 查看引用來源
got兄我有野想問 可能有D長

我6月頭套吹後 有用消毒紙巾抹尿眼(自己懷疑係尿痛主因), 第日小便有D痛, 事隔11日後去社衛驗淋/非淋, 咩事都冇 3星期後睇報告都冇發現  期後17日用尿種支原體都沒發現(沒有種衣原體) ...
以後唔好用濕紙巾抹性器官,我試過咁樣搞到發炎

引用:
原帖由 lilygugu 於 2017-9-26 04:04 PM 發表 查看引用來源

以後唔好用濕紙巾抹性器官,我試過咁樣搞到發炎
發炎會係點架? 唉我唔知 以後都唔會 我好擔心

引用:
原帖由 hellohelloaaa 於 2017-9-26 07:30 PM 發表 查看引用來源

發炎會係點架? 唉我唔知 以後都唔會 我好擔心
痕癢同紅腫,但驗菌就冇菌,所以我以後都唔用濕紙巾抹下體

引用:
原帖由 BiggestMistake 於 2017-9-26 04:04 PM 發表 查看引用來源
GOT兄及各師兄們, 我最新份報告都CHECK 左話無中野(雖則都知HIV2, HSV 未必準), 我希望我應該係無事既.
我3個月左右會再去驗, 可能所有野都驗多次, 而家養番健康個身體同銀包先.
祝各師兄身體健康.
預期之內,再次恭喜師兄。
HIV2??除非你對象係非洲人或者你去非洲玩,否則無需要擔心HIV2.
而且HIV2傳染力夠HIV為低。中HIV1再加HIV2係非洲都有不少,但單獨中HIV2就真係極少。所以唔洗擔心呢樣。

Hsv2你可以留待之後再check嘅,但係都毋須過於憂慮,HSV2帶來嘅心理壓力遠大於本身嘅危害.

引用:
原帖由 hellohelloaaa 於 2017-9-25 10:44 PM 發表 查看引用來源
got兄我有野想問 可能有D長

我6月頭套吹後 有用消毒紙巾抹尿眼(自己懷疑係尿痛主因), 第日小便有D痛, 事隔11日後去社衛驗淋/非淋, 咩事都冇 3星期後睇報告都冇發現  期後17日用尿種支原體都沒發現(沒有種衣原體) ...
對阿師兄,其他師兄講得啱,您開頭有嘅症狀極大可能係消毒濕紙巾,消毒濕紙巾嘅酒精足以令你出現紅、腫、痛.
嘅然都驗過咁多次,相信係無細菌作怪了。
反而日常護理可以舒緩不適,例如減少用沐浴露、番梘清洗,而溫水輕輕清洗就可以。
同埋都唔好成日凝住,無益的。

Got 師兄, 小弟25號去左玩  無套口交 有套陰交
第2日好似有小小發燒 又無胃口... 會唔會有D咩事嫁...
佢口交個陣有用李斯德林漱口水  會唔會有助減少 惹上病既機會??

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2017-9-26 10:57 PM 發表 查看引用來源

對阿師兄,其他師兄講得啱,您開頭有嘅症狀極大可能係消毒濕紙巾,消毒濕紙巾嘅酒精足以令你出現紅、腫、痛.
嘅然都驗過咁多次,相信係無細菌作怪了。
反而日常護理可以舒緩不適,例如減少用沐浴露、番 ...

引用:
原帖由 無一例外 於 2017-9-25 09:21 AM 發表 查看引用來源

師兄不用客氣,無消息已經係好消息!
小弟已經14周了亦沒有典型症狀,打算過了中秋後再驗不想影響節目氣氛,日子耐左生活開始回復正常(性生活未),希望大家平安!
我剛去油麻地社會衛生科,聽取一個月前進行的皰疹樣本檢查報告。
正如我之前無收到電話的預測,無消息就是好消息,醫生表示報告結果並無檢出皰疹病毒。
由於之前兩次發現懷疑病徵後,我都是在24小時內前往抽取樣本,而至今我也沒有出現典型病徵,所以今日聽佢報告後我比較安寬心。

各位好,今日9月27號,終於完成左30日既PEP緊急治療,呢30日裹面都冇任何特別病徵癹生,生殖部位都冇發炎,紅,痛等等情況。 遲下會再去抽血驗多次,多謝各位關心!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆