上一頁下一頁
發新話題

破除迷思...歡迎大家分享性病知識 updated on 30-01-2019 p.1_#1

收藏  |  訂閱
2.4k  452.3k

引用:
原帖由 etchoy 於 2017-9-21 11:22 PM 發表 查看引用來源

多謝got師兄既回覆!!個心定左好多!
關於刷牙同漱口水方面,完全明白曬!但我想問用左既話,性病同hiv風險會唔會增加?:lDD_004::lDD_004:
9月3號發生,10月2號或之後就可以做HIV combo同埋梅毒測試(梅毒建議做1. 梅毒螺旋菌抗體測試 (TP antibody test)2.梅毒血清VDRL(或者RPR))

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2017-9-21 11:40 PM 發表 查看引用來源

9月3號發生,10月2號或之後就可以做HIV combo同埋梅毒測試(梅毒建議做1. 梅毒螺旋菌抗體測試 (TP antibody test)2.梅毒血清VDRL(或者RPR))
明白曬,多謝got師兄!mhs 2480好似有包tp antibody test,希望如師兄所講,全negative!
好感激呢到既師兄,真係令我個心定左好多!我已決定唔再睇有關資料,開開心心過日子!希望到時可以係到報喜!:lDD_001:

Hi all
好耐冇上嚟,而家第8個week,仲有4星期
同女友做過幾次,冇戴套
龜頭仍然紅.我只能當係一個警惕.希望女友冇事.

各位師兄加油!
另外食PEP位師兄OK嗎?同埋 Lilygugu 好返未?

WAIT兄好耐無見. 你有無好D?

尋日開始我又發燒, 第41 日, 38.3(修正左) 度. 因為之前同醫生約好左, 今日都係走去抽血驗多次HIV, 梅同HSV. 希望無事...

got兄我有野想問 可能有D長

我6月頭套吹後 有用消毒紙巾抹尿眼(自己懷疑係尿痛主因), 第日小便有D痛, 事隔11日後去社衛驗淋/非淋, 咩事都冇 3星期後睇報告都冇發現  期後17日用尿種支原體都沒發現(沒有種衣原體), 但期間小便間唔中有痛, 醫生開左1星期抗身素, 食完好D 但小便都有DD痛, 睪丸都突然有D痛 (唔知係咪比社衛插J 整到傷左) 9月頭, 飲得多水時排尿聞到小便有腥味  去mhx 用尿做左次full test , all neg, 但仍然擔心可能有非淋/淋不知 因為大便有黏液同痛有D痛 痛左成2星期 小便痛就冇左, 所以再做多次精液pcr test, 都係negative, 岩岩睇埋醫生 佢話我唔似中淋/非淋 話有懷疑最好就食藥 再驗意義不大 佢開左2星期非淋藥比我, 我唯一擔心係 會唔會事隔太耐以驗唔到? 我係事後3個月做左次尿,同精dna pcr, 可唔可以解答下我啊 唔該你? 我好驚中淋, 但我尿道口唔覺有分泌物, 中淋係咪好明顯?

引用:
原帖由 waitfortest 於 2017-9-22 08:26 AM 發表 查看引用來源
Hi all
好耐冇上嚟,而家第8個week,仲有4星期
同女友做過幾次,冇戴套
龜頭仍然紅.我只能當係一個警惕.希望女友冇事.

各位師兄加油!
另外食PEP位師兄OK嗎?同埋 Lilygugu 好返未?
之前驗尿dna話非淋neg , 但我擔心唔準,因為藥後第二日就驗,醫生話係清咗,話DNA 係會連死嘅細菌都check 到,冇就係冇,但我 因為食得藥多身體好弱,宜家仲感冒埋,都唔知點好,好唔舒服!請大家為我打氣,多謝問候!

引用:
原帖由 lilygugu 於 2017-9-22 07:54 PM 發表 查看引用來源

之前驗尿dna話非淋neg , 但我擔心唔準,因為藥後第二日就驗,醫生話係清咗,話DNA 係會連死嘅細菌都check 到,冇就係冇,但我 因為食得藥多身體好弱,宜家仲感冒埋,都唔知點好,好唔舒服!請大家為我打 ...
恭喜lilygugu兄好番, 慢慢調理番身子。我都感冒發燒,希望唔係出事

引用:
原帖由 BiggestMistake 於 2017-9-22 08:18 PM 發表 查看引用來源

恭喜lilygugu兄好番, 慢慢調理番身子。我都感冒發燒,希望唔係出事
你宜家見點? 口腔情況點?我未好返呀! 就算醫生話清咗但我都好似唔信咁,我會再驗

引用:
原帖由 lilygugu 於 2017-9-22 08:50 PM 發表 查看引用來源

你宜家見點? 口腔情況點?我未好返呀! 就算醫生話清咗但我都好似唔信咁,我會再驗
咁驗查多次食多陣藥,應該好快無事。
我上星期食左幾日維他命丸,好似好番。個口腔科醫生話我生飛滋。

引用:
原帖由 BiggestMistake 於 2017-9-22 08:59 PM 發表 查看引用來源

咁驗查多次食多陣藥,應該好快無事。
我上星期食左幾日維他命丸,好似好番。個口腔科醫生話我生飛滋。
你都要好好休息,飲多點水,感冒好辛苦的!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆