上一頁下一頁
發新話題

破除迷思...歡迎大家分享性病知識 updated on 30-01-2019 p.1_#1

收藏  |  訂閱
2.4k  452.3k

引用:
原帖由 etchoy 於 2017-9-18 09:58 PM 發表 查看引用來源
想問下got師兄,求個安心。
3號係大陸酒店環吹,毒龍(自身冇傷口+有用嗽口水),有套性交(套冇穿),事前事後有沖涼。呢十幾日都冇病冇痛冇異常(希望之後都一直係咁),但個人非常擔心,想問下有hiv/梅毒機會大唔 ...
講真....點解無任何症狀要擔心?
同埋比2000幾蚊出黎驗野
3個月後去驗免費hiv+梅已經可以 (如果一直無症狀)

引用:
原帖由 狂野的牛 於 2017-9-20 12:10 AM 發表 查看引用來源

講真....點解無任何症狀要擔心?
同埋比2000幾蚊出黎驗野
3個月後去驗免費hiv+梅已經可以 (如果一直無症狀)
Hiv冇病徵都會中...想驗左拎個安心先(希望到時驗都係咩事都冇!),等3個月真係太折磨:lDD_004:但係都多謝師兄既回覆!

引用:
原帖由 etchoy 於 2017-9-20 12:13 AM 發表 查看引用來源

Hiv冇病徵都會中...想驗左拎個安心先(希望到時驗都係咩事都冇!),等3個月真係太折磨:lDD_004:但係都多謝師兄既回覆!
其實牛師兄都講得啱,不過師兄想早點安心可以足28日在私家先驗Hiv combo和梅毒螺旋菌+血清,有尿道不適就驗埋尿道性病足14天就準確,其他驗因為時間未足夠不凖確浪費金錢㗎。

同埋師兄要有心理準備,mxs驗hpv系比支棉花棒你自己入廁所撩自己4個位置取組織樣本(之前有姑娘講解),非常R頭,之後你肯定覺得撩得吾好呀,位置吾凖呀又驚過,因為這個套餐是沒有醫生解釋的,不是嚇你只是分享一下我的經驗。

引用:
原帖由 無一例外 於 2017-9-20 09:05 AM 發表 查看引用來源
同埋師兄要有心理準備,mxs驗hpv系比支棉花棒你自己入廁所撩自己4個位置取組織樣本(之前有姑娘講解),非常R頭,之後你肯定覺得撩得吾好呀,位置吾凖呀又驚過,因為這個套餐是沒有醫生解釋的,不是嚇你只是分享 ...
加錢就可以睇埋醫生由醫生動手吧,我睇過mhs 同neo,neo 方醫生係超專業同好有耐性解釋報告同問題,推薦比大家

引用:
原帖由 深秋夜雨 於 2017-9-18 04:10 AM 發表 查看引用來源

嗯過左幾日 其實我呢段時間都有查藥膏 不過有一日兩次變臨瞓前查一次就算 (因為見佢冇甩皮 但又唔肯定係咪好哂)但呢兩日發現 唔知係咪去到第日既下午左右就開始痕返 (痕既位有時係冠徑溝 又時就係包皮) 到沖完 ...
小弟建議師兄搽埋呢次療程嘅藥膏後停一排觀察情況。
其實用緊藥膏時甩皮未必係真係龜頭黏膜自身有問題,而有機會係藥膏嘅反應,灼熱、紅腫、痕癢等都係反應之一。
所以你完晒療程之後,停一排,等黏膜自我康復,見到甩皮亦不必擔憂,係修復過程之一。

引用:
原帖由 etchoy 於 2017-9-18 09:58 PM 發表 查看引用來源
想問下got師兄,求個安心。
3號係大陸酒店環吹,毒龍(自身冇傷口+有用嗽口水),有套性交(套冇穿),事前事後有沖涼。呢十幾日都冇病冇痛冇異常(希望之後都一直係咁),但個人非常擔心,想問下有hiv/梅毒機會大唔 ...
師兄你好,sorry遲咗回覆。
風險行為來自於冇套口交。
對於HIV風險係屬於低風險,梅毒都係低風險。

你可以於28日後做所謂嘅套餐,但亦可以只係做HIV、梅毒同埋尿液DNA。
放心吧師兄,預期會係negative畢業。
下次謹記戴套,慳番啲心血同錢。

順帶一提,其實口交30分鐘之前不建議刷牙或者使用漱口水等刺激嘅物品(朝早起身刷牙嗰啲就另計)。好多人以為呢個係會更加”衛生”,但其實反而會令到口腔損傷,甚至遺漏嘅漱口水可以令龜頭”灼傷”(小弟之前有一個師兄就係因為咁而出現腫脹、痛楚,咁你今次冇事當然係好事)。
其實只要用溫水漱口就已經足夠。

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2017-9-21 11:18 PM 發表 查看引用來源

師兄你好,sorry遲咗回覆。
風險行為來自於冇套口交。
對於HIV風險係屬於低風險,梅毒都係低風險。

你可以於28日後做所謂嘅套餐,但亦可以只係做HIV、梅毒同埋尿液DNA。
放心吧師兄,預期會係negative ...
多謝got師兄既回覆!!個心定左好多!
關於刷牙同漱口水方面,完全明白曬!但我想問用左既話,性病同hiv風險會唔會增加?:lDD_004::lDD_004:

引用:
原帖由 terryzoo 於 2017-9-19 04:54 AM 發表 查看引用來源
想求救GOT師兄求安心,望GOT兄指點:
事源今年四月跟朋友北上,醉後發生陰道交(戴套),
而五月中跟隨同一班損友到日本,又在醉後被帶去色情場所,結果口交(無套).

至今已超過三個月,因下體近一兩月覺痕而驗了mxs $248 ...
sorry師兄,遲咗回覆。
good,恭喜哂,all negative。
謹記去邊度玩,要安心嘅,全程戴個套吧。
日本唔好以為都安全,嗰度有不少超級淋病,即係抗藥性淋病,需要特別注意。

至於師兄擔心嘅梅毒,既然3個月TP 抗體係negative,就係negative了。你份報告範圍值係如何?

我相信
仲有一個叫VDRL 或者RPR的梅毒測試做咗,對嗎?negative的話即係冇近來感染。而Tp 抗體negative的話代表未曾感染過梅毒。

放心吧師兄。

引用:
原帖由 etchoy 於 2017-9-21 11:22 PM 發表 查看引用來源

多謝got師兄既回覆!!個心定左好多!
關於刷牙同漱口水方面,完全明白曬!但我想問用左既話,性病同hiv風險會唔會增加?:lDD_004::lDD_004:
客氣師兄。
如果你係嗰女仔的話,對的,風險會增加。
俗啲講,其實性病風險都帶有”歧視性”,所有被插入(口交、肛交、陰道交)嘅一方,風險會最少大於插人嘅一方。
所以師兄嘅風險都係一樣,維持低風險,預期HIV、梅毒陰性。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆