上一頁下一頁
發新話題

破除迷思...歡迎大家分享性病知識 updated on 30-01-2019 p.1_#1

收藏  |  訂閱
2.4k  452.3k

引用:
原帖由 hellohelloaaa 於 2017-9-17 10:26 PM 發表 查看引用來源
唉  咁多位師兄 小弟有煩惱, 6月頭套吹後 有用消毒紙巾抹尿眼, 第日小便有D痛, 事隔11日後去社衛驗, 咩事都冇 3星期後睇報告都冇發現  期後6月中到用尿種支原體都沒發現(沒有種衣原體), 但期間小便間唔中有痛, 醫生開 ...
用清水好過用消毒紙巾 呢d野係化學品黎 小便痛 有腥味既話 應該係泌尿系統感染引起既 睇泌尿科醫生

大便有黏液 可以係乾燥 便秘引起 同埋細菌感染 之前有無發生過炎症個d野?

引用:
原帖由 MaxBoy~ 於 2017-9-18 06:24 PM 發表 查看引用來源

用清水好過用消毒紙巾 呢d野係化學品黎 小便痛 有腥味既話 應該係泌尿系統感染引起既 睇泌尿科醫生

大便有黏液 可以係乾燥 便秘引起 同埋細菌感染 之前有無發生過炎症個d野?
多謝C兄解答..係咪如果今次報告都neg就去睇泌尿科醫生? 用精驗dna pcr係咪好準 味玩之前都懷疑自己有前炎, 因為有前炎徵狀 但小便痛同大便有黏液係之後先有.. 唉真係好後悔

引用:
原帖由 hellohelloaaa 於 2017-9-17 11:43 PM 發表 查看引用來源

多謝C兄解答..係咪如果今次報告都neg就去睇泌尿科醫生? 用精驗dna pcr係咪好準 味玩之前都懷疑自己有前炎, 因為有前炎徵狀 但小便痛同大便有黏液係之後先有.. 唉真係好後悔
報告既野 呢d 我未試過 你應該去問下其他人既意見

小便痛 有腥味 應該係泌尿道感染引起 要去睇醫生既 泌尿科

大便有黏液 都係唔正常 可以係疾病引起 細菌感染 不過 乾燥 便秘 都會造成呢種情況 平時要飲多d暖水 係可以改善呢個情況 但係如果係細菌感染既話 就要食抗生素 都係要去睇醫生 泌尿科 你話醫生開左非淋既藥比你 你既情況應該先睇泌尿科 將依家既情況講比醫生知 愈詳細愈好 之後再問下醫生既意見 有無需要去睇埋性病 呢科

想問下got師兄,求個安心。
3號係大陸酒店環吹,毒龍(自身冇傷口+有用嗽口水),有套性交(套冇穿),事前事後有沖涼。呢十幾日都冇病冇痛冇異常(希望之後都一直係咁),但個人非常擔心,想問下有hiv/梅毒機會大唔大?非常擔心!已book10月mhs 2480,但日日都無精打采,係咁查資料,希望師兄可以答下我,俾個安心我:lDD_010:同埋想問下開放式傷口係點?普通甩皮係咪唔算,要有血出先會係?

想求救GOT師兄求安心,望GOT兄指點:
事源今年四月跟朋友北上,醉後發生陰道交(戴套),
而五月中跟隨同一班損友到日本,又在醉後被帶去色情場所,結果口交(無套).

至今已超過三個月,因下體近一兩月覺痕而驗了mxs $2480.
報告已出,all negative
但其中有問題使我好擔心,因此想請教:
- 報告中梅毒螺旋抗體測試,結果顯示為negative, 而指數為14 RU/mL
雖然negative但好似好近16, 是否應再去做更多梅毒檢查(至今無任何梅毒病徵)?
- 而家已經過左90日但both negative,是否仍有需要做其他檢查?

感謝got師兄

引用:
原帖由 terryzoo 於 2017-9-19 04:54 AM 發表 查看引用來源
想求救GOT師兄求安心,望GOT兄指點:
事源今年四月跟朋友北上,醉後發生陰道交(戴套),
而五月中跟隨同一班損友到日本,又在醉後被帶去色情場所,結果口交(無套).

至今已超過三個月,因下體近一兩月覺痕而驗了mxs $248 ...
師兄吾洗太擔心小第小小意見,Got兄之前建議梅毒可以測試埋血清,在nxo 可測單項百幾蚊就得,其實三個月neg已經係好消息驗埋血清安心d。

引用:
原帖由 etchoy 於 2017-9-18 09:58 PM 發表 查看引用來源
想問下got師兄,求個安心。
3號係大陸酒店環吹,毒龍(自身冇傷口+有用嗽口水),有套性交(套冇穿),事前事後有沖涼。呢十幾日都冇病冇痛冇異常(希望之後都一直係咁),但個人非常擔心,想問下有hiv/梅毒機會大唔 ...
師兄,你的情況小弟經歷過等待檢驗是最無奈的,其實冇病冇痛冇異常,已經係好消息,不要再自己嚇自己在網上找資料了,越睇只會越擔心,心理作祟影響身心和工作,至於開放式傷口甩皮一定不算是,你的風險亦不算高,詳情小弟怕答錯等Got兄答你,希望各位師兄都平安。

引用:
原帖由 無一例外 於 2017-9-19 03:04 PM 發表 查看引用來源

師兄,你的情況小弟經歷過等待檢驗是最無奈的,其實冇病冇痛冇異常,已經係好消息,不要再自己嚇自己在網上找資料了,越睇只會越擔心,心理作祟影響身心和工作,至於開放式傷口甩皮一定不算是,你的風險亦不算高, ...
好多謝師兄你既安慰!等待既日子真係好漫長,好驚,一有時間就亂諗野。好後悔做左呢件事,依家承受既野都係自己攞黎,只求上天俾機會我。

引用:
原帖由 etchoy 於 2017-9-19 03:23 PM 發表 查看引用來源

好多謝師兄你既安慰!等待既日子真係好漫長,好驚,一有時間就亂諗野。好後悔做左呢件事,依家承受既野都係自己攞黎,只求上天俾機會我。
師兄,身同感受 後悔 内疚 無補於事,世界亦沒有時光倒流,小弟唯有趁這次機會好好反省一下,大步㰓過就吾好重蹈覆轍!

引用:
原帖由 etchoy 於 2017-9-19 03:23 PM 發表 查看引用來源

師兄真係吾好再上網睇性病資訊尤其是國內的,睇得多真係會痴線,我之前情緒失控,不停睇瞓吾到,食吾落體重下降,做吾到野喪屍一樣。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆