上一頁下一頁
發新話題

破除迷思...歡迎大家分享性病知識 updated on 30-01-2019 p.1_#1

收藏  |  訂閱
2.4k  452.3k

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2017-9-14 11:14 PM 發表 查看引用來源

客氣師兄,比啲時間黏膜去好好康復。
嗯過左幾日 其實我呢段時間都有查藥膏 不過有一日兩次變臨瞓前查一次就算 (因為見佢冇甩皮 但又唔肯定係咪好哂)但呢兩日發現 唔知係咪去到第日既下午左右就開始痕返 (痕既位有時係冠徑溝 又時就係包皮) 到沖完涼洗j時好似又甩皮 不過唔係龜頭上面 而係入面果層包皮或者冠徑溝位到甩 咁我係咪應該再去睇多次社衛? 定應該照返佢藥膏到寫一日查兩次過多排先再睇下停唔停藥?(其實想睇私家但奈何家中最近多事 冇咩多餘錢走去睇私家或者做一次驗菌或驗性病.....)但社衛又知會唔會係開返同一隻藥比我就算 定拎籌去睇一次普通科好會d?

引用:
原帖由 waitfortest 於 2017-9-17 08:46 PM 發表 查看引用來源

不過你有白色分泌已係病癥,加油啊師兄准時食藥!
原來係咁, 咁我狂飲水

引用:
原帖由 MaxBoy~ 於 2017-9-17 10:09 PM 發表 查看引用來源

3公升 係最好 1.5 ~2.5 都係太少 過一段時間就要持續咁飲 再重覆 係咁排尿
咁我目標係 3 公升!

引用:
原帖由 lilygugu 於 2017-9-15 10:45 PM 發表 查看引用來源

尿道炎咁係咪淋菌性尿道炎還是非淋性尿道炎?定係單純尿道炎呢?你口腔情況怎樣?
睇番報告,醫生應該係講秘尿道感染 (我之前搞錯左以為係同一樣野)

引用:
原帖由 BiggestMistake 於 2017-9-18 09:00 AM 發表 查看引用來源

睇番報告,醫生應該係講秘尿道感染 (我之前搞錯左以為係同一樣野)
早晨師兄,尿道感染是可根治的不用太擔心!

引用:
原帖由 BiggestMistake 於 2017-9-17 01:33 PM 發表 查看引用來源

咁我目標係 3 公升!
咁你加油啦 唔洗一次過飲咁多 分開飲

師兄們,報告返番左黎話無野。但我知疱疹唔準,太早驗可能未有抗體。

唉  咁多位師兄 小弟有煩惱,  事後用消毒紙巾抹尿眼, 第日小便有D痛, 事隔11日後去社衛驗, 咩事都冇 3星期後睇報告都冇發現  期後6月中到用尿種支原體都沒發現(沒有種衣原體), 但期間小便間唔中有痛, 醫生開左1星期非淋藥, 食完好D 但小便都有DD痛, 睪丸都突然有D痛 (唔知係咪比社衛插J 整到傷左) 9月頭, 飲得多水時排尿聞到小便有腥味  去mhx 用尿做左次full test , all neg, 但仍然擔心可能有非淋/淋不知 因為大便有黏液同痛有D痛 痛左成2星期 小便痛就冇左, 所以再做多次精液pcr test, 我想問 萬一真係中左 感染埋腸 有冇可能用精液pcr會檢查唔到... 真係好擔心 跟住落黎我應該點做? 直接睇泌尿科定要再驗多次性病... 應唔應該做埋 尿/精液 種普通菌  唔該各位師兄 有報告我會匯報返

引用:
原帖由 深秋夜雨 於 2017-9-18 04:10 AM 發表 查看引用來源

嗯過左幾日 其實我呢段時間都有查藥膏 不過有一日兩次變臨瞓前查一次就算 (因為見佢冇甩皮 但又唔肯定係咪好哂)但呢兩日發現 唔知係咪去到第日既下午左右就開始痕返 (痕既位有時係冠徑溝 又時就係包皮) 到沖完 ...
師兄吾洗太擔心先,有機會天氣太熱有汗都影響到,同埋其實社衞都非常專業架,依照指示擦藥膏,未好哂再覆診,用清水洗淨慢慢就復原。

引用:
原帖由 BiggestMistake 於 2017-9-17 10:24 PM 發表 查看引用來源
師兄們,報告返番左黎話無野。但我知疱疹唔準,太早驗可能未有抗體。
無野咪好囉 自己放鬆哂 可以問下醫生既意見既 多d問醫生既意見 係咁問 醫生就係用黎被人係咁問野

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆