上一頁下一頁
發新話題

破除迷思...歡迎大家分享性病知識 updated on 30-01-2019 p.1_#1

收藏  |  訂閱
2.4k  452.2k

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2017-9-13 10:59 PM 發表 查看引用來源
[quote]原帖由 深秋夜雨 於 2017-9-12 06:04 AM 發表 查看引用來源
想問 龜頭
想問 龜頭炎既野
上個月尾明明冇出去玩同打丁 但冠狀溝近帶位覺得痕 跟住返到屋企用水沖 發覺 ...
好唔該哂師兄

引用:
原帖由 ayumihenry 於 2017-9-14 09:53 AM 發表 查看引用來源
佢賣
多謝你!:')想問如果一星期敵一次藥水夠唔夠?如果去藥房買疣定寧 ALDARA CREAM佢賣唔賣比你架?
師兄可以問問藥房,有啲要醫生紙,但有啲似乎不需要。
師兄可以依照醫生開藥水比你嘅時候吩咐落嘅用藥次數。
滴藥水都要留意番,菜花嘅其他冇感染地方,可以用棉花棒搽啲凡士林以保護完左嘅皮膚,畢竟藥水會”哪傷”。
當您覆診時候,藥水未能有效清除菜花,就要可能考慮電燒或laser,如可以負擔,私家專科何醫生都不錯。

引用:
原帖由 ayumihenry 於 2017-9-14 12:12 AM 發表 查看引用來源
再者,性嘅問題不分性取向,師兄放心吧,(我代答)呢度師兄都不會介意”)

引用:
原帖由 inivewetrust 於 2017-9-14 11:00 AM 發表 查看引用來源

係無套口交 同有奶西(口部有痱滋) 但我第2日就跑左去社衛驗 應該再由玩完個日計28再去驗多次 對嗎?
而家第5日 除左口腔果d粒粒之外 喉嚨仲痛緊 今朝咳左2粒似係扁桃腺結石出黎 不過就黃黑色一粒硬身既 係咪應該睇 ...
口交的的確有性病風險,但對於菜花、疱疹,機會太低了,最常見係細菌感染,畢竟口腔都積聚好多細菌。至於HIV、梅毒,您下次謹記戴套就可以,今次都會支持其他師兄咁畢業的。

關於計日子,例如今日夜晚有風險性行為,你由明天9月15號開始計28日,即係10月13日朝早就可以做測試。

口腔問題,保持清潔就可以,例如餐後習慣漱口。唔好嚇自己。

引用:
原帖由 深秋夜雨 於 2017-9-14 06:36 PM 發表 查看引用來源

好唔該哂師兄
客氣師兄,比啲時間黏膜去好好康復。

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2017-9-14 11:13 PM 發表 查看引用來源

口交的的確有性病風險,但對於菜花、疱疹,機會太低了,最常見係細菌感染,畢竟口腔都積聚好多細菌。至於HIV、梅毒,您下次謹記戴套就可以,今次都會支持其他師兄咁畢業的。

關於計日子,例如今日夜晚有風 ...
唔該師兄解答同開解 不過除左等日子過 我都冇咩做得到 希望可以承您貴言順利畢業 其他師兄都一樣

又有問題要麻煩師兄們,我第四星果次再次驗尿,今日通知我有尿道炎。 明明第一個星期驗尿果陣係無事既,但而家有野。係咪有機會中hsv2 或梅?醫生剛剛叫我驗呢兩樣(今日第五週)。

got兄好,以下有d問題想請教下。

小弟久不久會去按下邪骨下下火,從不進行口交陰道交,只會進行手作仔。但有時候我會撫摸技師的下陰,再隔一會約十分鐘後再觸碰到自己的龜頭,又有時候手指會有滲血的倒刺,沒有指插,只是撫摸,但間中是有陰道分泌物。而另一情況是有時候會跟技師裸抱,雙方的性器官會有短暫的觸碰(外陰沒插入),時間只是約數秒左右。上述情況會有什麼性病的風險,和需要作那方面的檢驗?

謝got兄百忙中解答。

引用:
原帖由 BiggestMistake 於 2017-9-14 10:06 PM 發表 查看引用來源
又有問題要麻煩師兄們,我第四星果次再次驗尿,今日通知我有尿道炎。 明明第一個星期驗尿果陣係無事既,但而家有野。係咪有機會中hsv2 或梅?醫生剛剛叫我驗呢兩樣(今日第五週)。
尿道炎係細菌感染而發炎既 係常見既疾病黎 有尿道炎既 一般都係要食抗生素 同埋多飲暖水 排尿排出細菌 平時注重個人衛生 安全性行為 清潔乾淨下體 如果醫生叫你驗既話 你想安心 就應該參考醫生既意見

引用:
原帖由 MaxBoy~ 於 2017-9-15 08:11 PM 發表 查看引用來源

尿道炎係細菌感染而發炎既 係常見既疾病黎 有尿道炎既 一般都係要食抗生素 同埋多飲暖水 排尿排出細菌 平時注重個人衛生 安全性行為 清潔乾淨下體 如果醫生叫你驗既話 你想安心 就應該參考醫生既意見
我都聽醫生講驗左. 其實都係我自己提出要唔要驗的.
不過我都係週身唔舒服, 頸同腋窩淋巴腫有點擔心.

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆