上一頁下一頁
發新話題

破除迷思...歡迎大家分享性病知識 updated on 30-01-2019 p.1_#1

收藏  |  訂閱
2.4k  452.2k

引用:
原帖由 馬灣早洩林智聰 於 2017-9-7 11:08 PM 發表 查看引用來源
你地有得搞有病都好!都有得睇醫生去醫!
好過我5分鍾都無就射!
D女都笑我迷仔腸!
呢家都係對人歡笑背人垂淚!
日日望住自己條腸都想喊!
少於5分鐘都足已染病,你都係小心為上,呢度好多弟兄都好憂心,唔好講幸災樂禍嘅說話了!

引用:
原帖由 waitfortest 於 2017-9-7 08:29 AM 發表 查看引用來源

師兄可參考此 Post 及之前其他師兄 post 過�資料.通常私家有 Nxo health 同 mxs及幾個師兄們覺得OK�醫生,公立就有社衛,工聯會,關愛等.

師兄不如講多D.你 Partner 係咩人?過程有冇換套/甩套?同埋D疹係性 ...
多謝師兄解答 partner 其實係我地去叫小姐 過程冇甩套 疹方面就一點一點紅 今日去左社衛 抽血 檢查 等緊報告

引用:
原帖由 細膽心 於 2017-9-8 02:56 AM 發表 查看引用來源

多謝師兄解答 partner 其實係我地去叫小姐 過程冇甩套 疹方面就一點一點紅 今日去左社衛 抽血 檢查 等緊報告
Ok 師兄但小心社衛唔係第四代如果普通HIV抗體係要3個月喎.梅應該OK.醫生有冇講驗D咩?

今日 day 43.
聽 Got 兄講去做多次 combo.
跟住等埋尿種菌 + Swab test report 如冇問題我就等足3個月篤手指.
今次對我來講,真係好貴同好折磨嘅經歷.不過我好多謝師兄們的支持.性病最可怕係等待化驗結果期間嘅精神折磨同不安,但今次對我最大得着係認識更多細奬.同埋認清風險同後果.

引用:
原帖由 waitfortest 於 2017-9-8 12:57 PM 發表 查看引用來源
今日 day 43.
聽 Got 兄講去做多次 combo.
跟住等埋尿種菌 + Swab test report 如冇問題我就等足3個月篤手指.
今次對我來講,真係好貴同好折磨嘅經歷.不過我好多謝師兄們的支持.性病最可怕係等待化驗結果期間嘅精 ...
等你好消息,預期100% combo negative ")

引用:
原帖由 馬灣早洩林智聰 於 2017-9-7 11:08 PM 發表 查看引用來源
你地有得搞有病都好!都有得睇醫生去醫!
好過我5分鍾都無就射!
D女都笑我迷仔腸!
呢家都係對人歡笑背人垂淚!
日日望住自己條腸都想喊!
如果師兄有食煙飲酒嘅就戒掉佢,酒就少飲。
多做帶氧運動,飲食低脂健康(高脂肪會影響心血管,從而影響勃起性健康)
有手淫次數就要控制。

take care

引用:
原帖由 細膽心 於 2017-9-7 07:50 AM 發表 查看引用來源
各位師兄 小弟7月15日旅行中發生性行為 有帶套插入和冇套口交但最後係用手打出 最近手腳生幾粒蕁疹上網睇左下 就返之前去旅行個次發覺自己都有hiv初期症狀皮疹 (皮疹生母指與食指之間 紅色一點點初時冇留意)亦都有 ...
你有時間去免費做個快速combo,梅毒測試,HIV結果都會係接近conclusive,梅毒都可以排除。
冇套口交有風險,但風險不高,預期會係HIV negative。
手嘅疹有機會係濕疹,腳嘅都不似HIV急性症狀
Good luck and take care

引用:
原帖由 家中綠色水樽 於 2017-9-7 09:25 PM 發表 查看引用來源

謝謝師兄們,確認沒有中大獎,真的如釋重負。
細奬皰疹,我雖未確診,唯亦已經完全做好心理準備去面對。
只目前只剩下HPV這個細獎。
聽聞最久是潛伏8個月,目前都差1個星期就5個月了,至今毫無典型徵狀 ...
5個月中間冇其他性行為,基本上都可以排除菜花。
其實要估計8個月甚至更耐,都係暫時無有效嘅統計,因為好難去確定被研究嘅人8個月或更多期間冇新性行為而造成新感染。

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2017-9-8 01:09 PM 發表 查看引用來源

等你好消息,預期100% combo negative ")
多謝 Got 兄,知悉尿種菌+塗抹測試結果冇菌.淨低6星期報告.OK就自己當自己畢業!

引用:
原帖由 waitfortest 於 2017-9-8 03:24 PM 發表 查看引用來源

多謝 Got 兄,知悉尿種菌+塗抹測試結果冇菌.淨低6星期報告.OK就自己當自己畢業!
恭喜師兄,從新開始!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆