上一頁下一頁
發新話題

破除迷思...歡迎大家分享性病知識 updated on 30-01-2019 p.1_#1

收藏  |  訂閱
2.4k  452.1k

引用:
原帖由 lilygugu 於 2017-9-5 11:53 AM 發表 查看引用來源

咁醫生有冇比藥你?
無,其實未有需要,但如果抗体指數再升可能要食,未有病徵日常生活不存在傳染給家人的危險!

引用:
原帖由 無一例外 於 2017-9-5 11:59 AM 發表 查看引用來源

無,其實未有需要,但如果抗体指數再升可能要食,未有病徵日常生活不存在傳染給家人的危險!
咁你呢段時間仲會唔會同太太行埋?

師兄,我只想回復正常生活但回頭太難了⋯⋯

引用:
原帖由 lilygugu 於 2017-9-5 12:01 PM 發表 查看引用來源

咁你呢段時間仲會唔會同太太行埋?
當然沒有,事發後我的情緒跌到低點,太太都很關心我的情況我這反而令我更內疚,有口難言,因為我的工作也十分大壓力,體重下降20磅,他以為我是因為工作關係情緒出現問題,多次催促我看心理醫生,性不敢再諗

引用:
原帖由 無一例外 於 2017-9-5 12:01 PM 發表 查看引用來源
師兄,我只想回復正常生活但回頭太難了⋯⋯
身體冇特別不適還可以,情緒先係最重要,試下退開一步,唔好淨係focus 自己狀況,去關心下其他人,諗多d其實自己有好多值得感恩嘅地方,可能會放鬆d

引用:
原帖由 無一例外 於 2017-9-5 12:05 PM 發表 查看引用來源

當然沒有,事發後我的情緒跌到低點,太太都很關心我的情況我這反而令我更內疚,有口難言,因為我的工作也十分大壓力,體重下降20磅,他以為我是因為工作關係情緒出現問題,多次催促我看心理醫生,性不敢再諗
Try to Count your blessing more than your problems

當前的我要正面思考如何處理,如果之後陰就無問題啦(奇蹟),如果不幸中就要諗下點處理,hsv只是小病不可怕可怕的是家人感受,如何保住頭家,如何令家人受傷害減到最低⋯⋯

引用:
原帖由 無一例外 於 2017-9-5 12:16 PM 發表 查看引用來源
當前的我要正面思考如何處理,如果之後陰就無問題啦(奇蹟),如果不幸中就要諗下點處理,hsv只是小病不可怕可怕的是家人感受,如何保住頭家,如何令家人受傷害減到最低⋯⋯
你太太已經知情?

引用:
原帖由 lilygugu 於 2017-9-5 12:17 PM 發表 查看引用來源

你太太已經知情?
未交代,等埋下次test先

引用:
原帖由 lilygugu 於 2017-9-5 12:17 PM 發表 查看引用來源

你太太已經知情?
處理得吾好,隨時妻離子散呀!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆