上一頁下一頁
發新話題

破除迷思...歡迎大家分享性病知識 updated on 30-01-2019 p.1_#1

收藏  |  訂閱
2.4k  453.2k

引用:
原帖由 東區海哥 於 2019-5-15 10:20 PM 發表 查看引用來源

師兄,想問下你係邊度驗精?
佐敦~陳國强

28日

引用:
原帖由 沉睡疑惑的結他 於 2019-5-15 02:42 PM 發表 查看引用來源
星期一晚跟一名女性(陪酒小姐)發生了性行為,正常陰道性交,有用安全套
因為飲左酒,勉強射到,但過程不足5鐘,非常後悔

想問應做哪種test?7日?14日?90日?
哪裡做?
個心好亂⋯⋯

謝謝got兄~ ...
28日combo

引用:
原帖由 異域大盡頭 於 2019-5-14 08:46 PM 發表 查看引用來源
本人係2018年3月有性行為 係4月去左嘉x做左全面性病測試 結果全部negative... 係8月之後再去做多次全面測試 結果都係negative....
   11月就去左Nxo 做左hsv2抽血測試 報告顯示26.... 係邊緣位置 如果檢測高過30就即係已受感染 係期間 總共去左Nxo 做左9次hsv2血液檢測 每次報告都顯示係數值28... 數值很高 但又味過30
連醫生都答唔到問題. ...
師兄,我都覺得自己中左HSV2,我係18年9月接受無套口交,18年12月尾下體就出現傷口流膿,去過NXO做DNA TEST, 報告話中左HSV2,但18年12月、19年1月至3月都係NXO同嘉x驗 HSV igg blood test好多次,NXO幾次blood test同western test都係negative, 嘉x都只係0.13,全部blood test都係negative,所以NXO醫生話我可能又無必中HSV2,反而可能係由HSV1引起下體傷口,叫我再等下睇有無下次復發.......唉,我都唔知點算好,好想死,黎緊可能又再去驗下血.....

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2019-2-16 12:00 AM 發表 查看引用來源

yes,夠28日加上你風險行為,已經是排除了,濕疹又是另外一啲皮膚問題,但無關性病。
Got兄,想問-指插女仔的下面,而手指未有倒刺及傷口;錫女仔個胸。這樣的行為,會感染hiv嗎?

引用:
原帖由 capsule... 於 2019-5-17 09:03 AM 發表 查看引用來源

Got兄,想問-指插女仔的下面,而手指未有倒刺及傷口;錫女仔個胸。這樣的行為,會感染hiv嗎?
除非你隻手指正在流血不止,需要立即止血,否則你嗰啲嘅倒刺、擦傷、小傷口...都你會係造成HIV感染,世上暫時沒有相關HIV感染案例。

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2019-5-17 09:33 AM 發表 查看引用來源

除非你隻手指正在流血不止,需要立即止血,否則你嗰啲嘅倒刺、擦傷、小傷口...都你會係造成HIV感染,世上暫時沒有相關HIV感染案例。
Thx Got兄😉😉

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2019-5-17 09:33 AM 發表 查看引用來源

早前曾與一陪酒大陸女仔發生性行為,帶套性交,出事機會大嗎?
如果想驗,應該幾時驗?驗咩項目?
謝謝got兄!

引用:
原帖由 沉睡疑惑的結他 於 2019-5-17 12:20 PM 發表 查看引用來源

早前曾與一陪酒大陸女仔發生性行為,帶套性交,出事機會大嗎?
如果想驗,應該幾時驗?驗咩項目?
謝謝got兄!
戴套性交,只要正確使用,無出現脫、爆套嘅情況,HIV、梅毒無風險。
雖則皮膚性病如疱疹、HPV有機會,原因在於有時候生男性殖器中間至根部部分於過程中未能完全覆蓋,但風險都係不高。。
尿道性病最多係冇風險,原因在於尿道口被安全套包實(如正確使用)。

內容已刪

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆