上一頁下一頁
發新話題

破除迷思...歡迎大家分享性病知識 updated on 30-01-2019 p.1_#1

收藏  |  訂閱
2.4k  453.1k

引用:
原帖由 無一例外 於 2019-2-21 08:37 PM 發表 查看引用來源

師兄定d黎,天氣潮濕又熱下體有小小痕癢都好正常無生粒粒無病癥,有時不潔輕微毛囊炎亦常見有,不要太擔心,如果穩陣安心1月11日到現在足夠時間再check多次hiv combo 4代,梅毒抗原抗體,預期negative 
Got兄有講過,皮膚接觸的是皮膚病,不是性病,打J風險非常低。
師兄我之前都試過仔都吾敢抱
祝身體健康 ...
多謝各位師兄指點🙏
我打去再思問過檢血既事,個輔導員咁講:而家講梗系插入式接觸...性交肛交口交,仲要系無套先算系...打j唔系性行為,想傳染性病都好難...噴到我呀😳
入正題,去邊驗有無介紹最好當日知道結果,驗埋pcr 仲好,100%準呀
麻煩各位

引用:
原帖由 嚇壞咗 於 2019-2-22 02:24 AM 發表 查看引用來源

多謝各位師兄指點🙏
我打去再思問過檢血既事,個輔導員咁講:而家講梗系插入式接觸...性交肛交口交,仲要系無套先算系...打j唔系性行為,想傳染性病都好難...噴到我呀😳
入正題,去邊驗有無介紹最好當日知道結果,驗埋pcr 仲好,100%準呀
麻煩各位 ...
師兄
我試過驗Mxs 嘉x,Nxo 創x兩間,這裡大部分師兄都是這兩間,個人覺得Nxo較好和快,師兄驗多次hiv和梅預期Net,皮膚問題睇下皮膚科,放下啦!
祝生活愉快!

引用:
原帖由 無一例外 於 2019-2-21 10:58 PM 發表 查看引用來源

很多時候所謂病徵,心理作祟對號入座居多!
疲倦,肌肉痛,訓得五好都有,你日思夜想五方訓得好。放鬆一下心情!
唉真係悲哀。。我宜家龜頭又紅印又紅斑又癢,係差在未再發水泡:')

引用:
原帖由 無一例外 於 2019-2-22 07:02 AM 發表 查看引用來源

師兄
我試過驗Mxs 嘉x,Nxo 創x兩間,這裡大部分師兄都是這兩間,個人覺得Nxo較好和快,師兄驗多次hiv和梅預期Net,皮膚問題睇下皮膚科,放下啦!
祝生活愉快! ...
多謝無師兄指點
邊個唔想放下呀,下星期再去一趟
其實我自己都覺得心理病多d
我諗檢完血要去揾心理咨詢囉
成個人都似癲咗咁,樣樣都覺得同愛滋有關
真痛苦....

引用:
原帖由 希望否極泰來 於 2019-2-22 06:30 PM 發表 查看引用來源

唉真係悲哀。。我宜家龜頭又紅印又紅斑又癢,係差在未再發水泡:')
師兄,有病癥就睇醫生穩陣!

引用:
原帖由 嚇壞咗 於 2019-2-23 02:47 AM 發表 查看引用來源

多謝無師兄指點
邊個唔想放下呀,下星期再去一趟
其實我自己都覺得心理病多d
我諗檢完血要去揾心理咨詢囉
成個人都似癲咗咁,樣樣都覺得同愛滋有關
真痛苦.... ...
師兄,其實再思噴你果位人兄已經一語道破!沒有性接觸,沒有性病!
十分十分明白師兄處景,我之前試過小孩飲了我飲過的水我發癲一樣!回想當時情緒真是面臨崩潰!
驗多一次,結果是預期之內!不要再在網上查詢性病資料,多點時間陪家人,時間可以讓你回復正常!
祝你健康!

引用:
原帖由 無一例外 於 2019-2-23 11:18 AM 發表 查看引用來源

師兄,其實再思噴你果位人兄已經一語道破!沒有性接觸,沒有性病!
十分十分明白師兄處景,我之前試過小孩飲了我飲過的水我發癲一樣!回想當時情緒真是面臨崩潰!
驗多一次,結果是預期之內!不要再在網上查詢性病資料,多點時間陪家人,時間可以讓你回復正常!
祝你健康! ...
再次多謝師兄指點同諒解
系既 希望正系你預期negative 快快畢業 做返正常人 

引用:
原帖由 天生古怪 於 2019-2-21 08:32 PM 發表 查看引用來源

其實師兄只係打左次無套飛機
中招機會好微下
有紅疹可能係皮膚病,師兄有冇睇過皮膚科醫生?
天師兄
醫生就無睇了 飲咗包袪濕茶好多啦⋯
可能系長期唔夠睏既關系

請問呢道有冇,C兄4周Combo後,90日再做test呢?
小弟31日nonrective,但艾滋熱線叫我90日再test

引用:
原帖由 希望否極泰來 於 2019-2-21 09:27 PM 發表 查看引用來源

例外師兄,你係咪都係做igg test? 身體有無出現其他病徵(例如疲憊、肌肉痛)等?

係check到hsv2 陽性之後有見過一次醫生,雖然醫生都覺得成三個月先出病徵係有啲奇怪,但醫生講了組織已經9成以上中招,只係我話我都有去過社衛做化驗但negative, 所以醫生就建議出傷口後4星期再驗血,或者等下次再爆時,再了組織。驗血報告都出左,我黎緊都會再約醫生了

試問邊有咁多女朋友肯諒解, ...
C兄您好!請您保持心景平静,hSv只要好好治療,段練身體
除着時日慨過去,係好越來越小復發的

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆