上一頁下一頁
發新話題

破除迷思...歡迎大家分享性病知識 updated on 30-01-2019 p.1_#1

收藏  |  訂閱
2.4k  453.1k

引用:
原帖由 27191792 於 2019-2-15 11:08 AM 發表 查看引用來源
GOT哥你好

本人11-2日 嫖妓 有套口交,性交⋯⋯
在第2天早上小便輕微灼痛到現在已4天
沒有流膿,J外觀沒有異樣。
是否已中了性病?
這幾天擔憂到想死
已失眠多天 很大壓力..
望能解答。 ...
其實師兄小便痛的話,應該係尿道發炎
可以睇醫生或者去社衞驗吓

引用:
原帖由 天生古怪 於 2019-2-15 12:25 PM 發表 查看引用來源

其實師兄小便痛的話,應該係尿道發炎
可以睇醫生或者去社衞驗吓
謝謝師兄回答🙏🏻

剛去社衞驗完 不是性病 沒有開藥給我

見到大家原來都有好多野想問!! 

引用:
原帖由 27191792 於 2019-2-15 03:56 PM 發表 查看引用來源
剛去社衞驗完 不是性病 沒有開藥給我
社會衞生科通常檢查完,再叫你抽血
之後就叫你三星期後自己走上去睇報告
唔係性病就唔理你
如果師兄幾日小便都痛,最好都係睇吓泌尿科醫生

引用:
原帖由 27191792 於 2019-2-15 11:08 AM 發表 查看引用來源
GOT哥你好

本人11-2日 嫖妓 有套口交,性交⋯⋯
在第2天早上小便輕微灼痛到現在已4天
沒有流膿,J外觀沒有異樣。
是否已中了性病?
這幾天擔憂到想死
已失眠多天 很大壓力..
望能解答。 ...
戴咗套了,龜頭尿道都已經包實,細菌無法入到落去,反而係安全套敏感、過程用力過度最常見,多啲飲水排尿,盡量唔好搞佢,情況持續就睇醫生食藥。

引用:
原帖由 cybersky518 於 2019-2-13 06:16 PM 發表 查看引用來源
請教師兄 上個月12號試左環吹
今個月12號抽血做左測試
梅毒螺旋菌抗體 出左negative
Vdrl 出左non restive
HIV 1 2 p24 negative
係咪無野擔心
做測試原因 因為我有濕疹底 驚誤會紅診 ...
yes,夠28日加上你風險行為,已經是排除了,濕疹又是另外一啲皮膚問題,但無關性病。

引用:
原帖由 希望否極泰來 於 2019-2-14 12:04 AM 發表 查看引用來源

Got兄, 唔好意思, 我想問左你少少問題先, 我詳細病徵個D容後再問你, 萬分感謝.

1. 我距上次不安全行為(接受無套口交至射精)後12weeks時, 龜頭出水泡傷口之後睇私家掃到HSV2, 咁我再驗HSV2 IGG blood test, 照道理我驗血報告係咪會positive? 因為我分別係13&17weeks都驗左HSV1同HSV2 IGG blood test, 結果HS ...
Igg lab based hsv2 測試,最好嘅時間係12-16星期之後,當抗體足夠嘅時候去驗,準確度會係最高。
至於Western blot 測試,不知道香港與美國華盛頓大學實驗室用嘅是否一樣。
不妨去測試,只係睇係結果如何再作下步決定。

另一樣就係口腔嗰啲HSV,唔係HSV2,而係HSV1機會較高, hsv 1 成年人超過7、80%已經有抗體,所以驗到HSV1 positive都無咩問題。但如果有唇瘡,當然避免kiss同口交。
HSV2在口腔不是沒有可能,但問題係你是否經常幫同性口交?
唔好混淆HSV1、2。

引用:
原帖由 gotNoexcuse 於 2019-2-15 11:57 PM 發表 查看引用來源

戴咗套了,龜頭尿道都已經包實,細菌無法入到落去,反而係安全套敏感、過程用力過度最常見,多啲飲水排尿,盡量唔好搞佢,情況持續就睇醫生食藥。 ...
知道 謝謝回覆🙏🏻

屁股上有幾點紅點應該係濕疹,妓女沒有穿褲子在我屁股上磨擦會有感染性病風險嗎?

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆