上一頁下一頁
發新話題

破除迷思...歡迎大家分享性病知識 updated on 30-01-2019 p.1_#1

收藏  |  訂閱
2.4k  451.9k

引用:
原帖由 無一例外 於 2017-8-11 06:52 PM 發表 查看引用來源
啱啱收到Neo Hsv WB Test Result negative,希望真係冇事。
今日覆診Dr.方,醫生話WB不能排除之後要再驗hsv igg 他意思是Hsv2 igg 陽WB陽確診,Igg陽WB陰不能排除都有機會中,WB可以確診不能排除,之前問Got 兄他說我屬弱陽(37.2)>22.0 positive,有機會假陽,而家好亂,2000/1都中。唉,錯一次真係返吾到身,這事已經困擾了我7星期,每日見到家人都很內疚,好想快點過去,我真係想。。。

引用:
原帖由 無一例外 於 2017-8-11 06:52 PM 發表 查看引用來源
啱啱收到Neo Hsv WB Test Result negative,希望真係冇事。
今日覆診Dr.方,醫生話WB不能排除之後要再驗hsv igg 他意思是Hsv2 igg 陽WB陽確診,Igg陽WB陰不能排除都有機會中,WB可以確診不能排除,之前問Got 兄他說我屬弱陽(37.2)>22.0 positive,有機會假陽,而家好亂,2000/1都中。唉,錯一次真係返吾到身,這事已經困擾了我7星期,每日見到家人都很內疚,好想快點過去,我真係想。。。

引用:

引用:
今日覆診Dr.方,醫生話WB不能排除之後要再驗hsv igg 他意思是Hsv2 igg 陽WB陽確診,Igg陽WB陰不能排除都有機會中,WB可以確診不能排除,之前問Got 兄他說我屬弱陽(37.2)>22.0 positive,有機會假陽,而家好亂,2000/1都中。唉,錯一次真係返吾到身,這事已經困擾了我7星期,每日見到家人都很內疚,好想快點過去,我真係想。。

引用:

Sorry 各位師兄因為係新手,send了很多次,載套一次中Got兄話1000/1,dr方話2000/1,dr方話hsv igg test 凖確99%,我究竟中2000/1 or 100/1 ,人生好脆弱,因為這事我戒了30年的煙,決心珍惜健康珍惜眼前人,希望天比一次機會我。

引用:
原帖由 waitfortest 於 2017-8-14 06:34 PM 發表 查看引用來源

Got 兄!
-但係D discharge 唔似...似啫喱但唔黏, 同埋係半透明
-straphy, strepto, coliforms isolated. insignificant
再觀察多2日睇下仲有無先再判斷。

其實各位師兄覺得,如果已發現有hpv,係咪最好都打埋hpv疫苗呢,因為上網睇又話唔好有負作用,而且已hpv會唔會更影響而有反效果?

Got兄,如果由接觸嗰一刻計起,差5個鐘,先至足28曰,會有問題嗎?

聽朝11點,去中環抽血,個心跳有好犀利,如果有事都唔知點好

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆